Beefsteak Dinner på AG

Beefsteak Dinner på AG

Beefsteak Dinner på AG är en årlig tradition som hålls sista lördagen i juni varje år och det tömningen av AG:s köttkylar som står på schemat. Upplägget med Beefsteak Dinner på AG är att du kommer dit, får ett förkläde och sen börjar äta så mycket du kan. AG:s kyltömning är en av få gånger när man kan betala fast pris för att äta så mycket kött man vill, i Sverige. Förkläde tänker kanske du? Ja, man får inga bestick under kvällen, utan det är händerna som gäller.

Beefsteak Dinner på AG med fullsatta bord

Beefsteak Dinner är så populärt att AG inte ens utannonserat att man kör det i år, det blev fullbokat ändå. Förutseende som jag är bokade jag våra platser tidigt i våras. Tyvärr missade vi Beefsteak Dinner förra året, på grund av vårt eget bröllop, vilket säkert är okej.

Tacksomfan.se med posse på Beefsteak Dinner

Det här glada gänget gick verkligen all in på Beefsteak Dinner, Tomas som sitter närmst i bild till vänster lyckades i år skrapa ihop hela 19 kompisar som ville haka på för att äta lite kött. Hedervärt!

Förrätterna på Beefsteak Dinner på AG

Innan de stora köttbrickorna kom in laddades det med lite förrätter, AG:s eget bacon, tomat och buffelmozzarella, tonfiskpintxos typ, AG:s oxköttkorv samt deras surdegsbröd med lardo till.

Köttkorv, bröd och lardo på Beefsteak Dinner

Min förrättstallrik ger mig Det Stora Taberaset i Katthult-vibbar om du undrar.

Tranchering av kött på AG:s Beefsteak Dinner

Så blev det dags för köttet! Vår köttsommelier trancherade köttet innan han ställde fram brickan på vårt bord.

Köttbricka på Beefsteak Dinner på AG

Enormt mycket kött och tillbehör såsom pommes frites, bearnaisesås, barbecuesås, grillade tomater och sallat doppad i dijonnäs.

Kött på Beefsteak Dinner på AG

Den första av väldigt många tallrikar för min del.

Köttfrossande på Beefsteak Dinner på AG

Jag kunde inte låta bli att gnaga loss det sista köttet från ett av benen, så himla saftigt och gott.

Ordentlig huggsexa om köttet på AG:s Beefsteak Dinner

Det var verkligen huggsexa om köttet, tills alla utom jag blev mätta. Sen åt jag lika mycket kött till, säkert ett kilo totalt.

Tömd tallrik på AG:s Beefsteak Dinner

Renskrapad köttbricka på AG:s Beefsteak Dinner.

Kladdkaka på Beefsteak Dinner på AG

Beefsteak Dinner på AG avslutades som alltid med kladdkaka och vispgrädde. Perfekt avslutning på en skön kväll!

Vad tycker du om att ohämmat frossa i kött?

3 svar på ”Beefsteak Dinner på AG”

 1. Hej Andreas.

  Följer din blogg här på AOM, både trevlig och intressant förströelse! Men nu till mitt ärende. Det har tydligt framgått att du är en mycket uppdaterad person gällande matrelaterade nyheter och händelser. Därför tänkte jag höra mig för om du har några erfarenheter av http://anovaculinary.com/ Läste om produkten i en tidning och blev lite smått eld och lågor. Dessvärre fanns det sparsamt med (läs: inga) svenska bloggar som hyllade/risade/demonstrerade denna apparat, men kanske kan du vara mig behjälplig i ämnet.

  Tack på förhand.

  1. Hej Anna!
   Lustigt att du frågar om just Anova. Jag beställde deras nya modell från Kickstarter från några månader sedan efter att en kompis berättat om hur nöjd han var med föregående modellen. Jag tror att nya Anova är superbra och jag hade tänkt skriva lite om den snart.

 2. Åh, vilket sammanträffande. Då håller jag ögonen öppna och inväntar din rapport. Så får vi se om det investeras nya köksleksaker sedan… 🙂

Kommentarer inaktiverade.