Nya Ben & Jerry’s Cinnamon Bun – så smakar den

ben-jerrys-cinnamon-bun

Nästa vecka släpps Ben & Jerry’s Cinnamon Bun i Sverige, en smak som enligt glassjätten varit hett efterfrågad av deras svenska fans (för Ben & Jerry’s har inte kunder, de har fans, precis som AIK och Lill-Babs. Typ). Som den matvärldens Sverker Olofsson (men utan norrländsk bisterhet) jag är har jag självklart provat den så du vet om den är något att ha eller inte.

Ben & Jerry’s Cinnamon Bun har en bas av gräddglass som smakar karamell, med virvlar av kanel (och socker) och runda bitar av kanelbulledeg (har du provat mitt recept på kanelbullar? Det blir jättegott!). Glassen är alltså lite på samma tema som Cookie Dough, Half Baked och Chocolate Fudge Brownie, tre smaker jag för övrigt inte hyser avsky till. Hur smakar den då? Karamellglassen är riktigt len, utan att vara för söt och degbitarna kramar om mig ordentligt i munnen. Rent personligen blir det lite för mycket med kanel-virvlarna, hade gott kunnat vara lite mer subtilt.

Som helhet gillar jag Ben & Jerry’s Cinnamon bun och den kommer slåss om min gunst nästa gång jag (med lite för lågt blodsocker) går förbi en glassfrys på mataffären. Från och med nästa vecka finns glassen att köpa i svenska butiker.

Vad har du för favoritglassar?

7 svar på ”Nya Ben & Jerry’s Cinnamon Bun – så smakar den”

  1. Hej
    Min dotter är galen i Ben&Jerry. Jag vet inte hur många burkar hon har samlat. Hon tog med sig några från sin New york resa också. Även denna nya glass sorten hamnar väl i hennes samling-:)) Min favorit är New York Super Fudge Chunk.

  2. Ben & Jerrys Clever Cookie är min absolut favorit.
    Den ser tråkig ut i färgen men är en perfekt blandning av vanilj och chokladglass och de små kakorna…namnam namn…..

Kommentarer inaktiverade.