Grym ny lunchburgare – Birka Burgers & Beer

Birka Burgers & Beer

Stockholms utbud av hamburgare blir bara bättre för varje månad som går och så även i stadsdelen där jag jobbar, Birkastan nära St Eriksplan. Snackar vi gångavstånd från mitt jobb till okej lunchburgare var det länge en ledsen historia, Oljebaren fanns, men den kostade långt mer än vad jag vill betala för en lunch. För drygt ett år sedan började det poppa upp konkurrenter som svampar ur jorden. Först kom Burger Bistro och sedan börja kaféet Levinskys servera köttmackor, två helt okej hamburgare, men inget mer än så.

I lokalen som tidigare inhyste en av Stockholms troligen sämsta lunchbufféer har Birka Burgers & Beer öppnat och jag var där igår för att se vad deras cheeseburgare gick för. Efter inte alls många minuters väntan kom min hamburgare in och den okulära besiktningen tillfredsställde mig, men det har hänt förr och smaken har sedan gjort mig ledsen. Provsmakade först på brödet, briochebröd som rostats, lovande. Förutom köttpucken lågt det ost, stekt lök, sallat, lökmajonnäs och tomat mellan bröden. Hamburgaren var bra stekt, rosa rakt igenom och lagom saftig. Den intensiva löksmaken i hamburgaren var lite överraskande, men efter två tuggor var det jättegott.

Jag gillade cheeseburgaren från Birka Burgers & Beer och jag har fått en ny lunchfavorit i Birkastan!

Bildkredd till min polare @chrisbjo.