Omslag till Boken om 5:2-dieten av Michael Mosley

Efter det stora genomslaget för den populära metoden kom också boken om 5:2-dieten av Michael Mosley. Boken är en fördjupning av BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld.

Innan jag läste boken om 5:2-dieten (som heter 5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta), frågade jag mig vad den är bra för? En av fördelarna med just 5:2 är ju just att man inte ska behöva läsa massa böcker i ämnet, det ska bara vara att tuta och köra.

Trots det är boken om 5:2-dieten av Doctor Michael Mosley nästan 200 sidor tjock, förvisso är mer än hälften tabeller och recepttips, men ändå.

Inledningen av boken är bitvis väldigt flummig, exempelvis stycket som inleds med:

”Genom halvfasta kan vi få kontakt med våra mänskliga jag igen”

Det blir lite väl mycket för mig, trams om jag ska vara ärlig. Så 5:2 är alltså något nytt sätt för vita medelklassmänniskor att nå självförverkligande.

Mer läsning om 5:2Men det blir bättre efter inledningen. De första 61 sidorna av boken om 5:2-dieten var en slags fördjupning av dokumentären som gått på tv. Intressant att gräva ner sig lite, men samtidigt inte mycket nytt.

Resten av boken är fylld av hur 5:2-fastan fungerar i praktiken, receptförslag och tabeller med olika kaloriinnehåll för råvaror. Du läser utan problem ut boken på två-tre timmar.

Sammanfattningsvis är boken om 5:2-dieten av Michael Mosley en bra bok för dig som vill satsa fullt ut på den nya metoden för halvfasta. I annat fall är den inte läsvärd.

Köp boken på antingen Adlibris eller Bokus.