Bostons bäst bevarade ölhemlighet

harpoon-brewery-boston-1

Jag anser mig ha rätt så bra koll på ölvärlden, men tydligen hade jag missat ett av Bostons populäraste bryggerier. Häng med på en snabbtur till Bostons bäst bevarade ölhemlighet.Snackar vi Boston och öl är det Samuel Adams som är top of mind, det gigantiska hantverksbryggeriet (om man nu får kalla det så) exporterar sin öl till bland annat Sverige sedan säkert mer än tio år. Förra gången jag var i Boston, för fem år sen, var det just Samuel Adams jag besökte (skrev inlägget om hur jag och min polare blev hånade av två Texas-gubbar på bryggeriet) och jag missade helt Harpoon Brewery. Är Harpoon Brewery en nykomling på ölscenen? Verkligen inte, man har bryggt sedan mitten av 1980-talet, däremot säljer man framför allt till nordöstra USA och exporten existerar inte alls.

Jag begav mig till Harpoon Brewerys bryggeri och ölhall en fredagkväll, stället ligger i området Seaport, ett gammalt hamnområde som just nu rustas upp för fulla muggar. Efter lite köande kom jag in i ölhallen där det var fullt med folk, det var härlig stämning och genom fönsterna i ölhallen kunde man se in i själva bryggeriet.

meny-harpoon-brewery

Vad beställer man från den här späckade menyn då? Svårt! Jag fick in några samples; Octoberfest, Rye IPA, Pumpkin cider och UFO Pale Ale.

harpoon-brewery-1

Jag fastnade för deras Rye IPA som hade härliga grapetoner, lagom maltighet och lite strävhet.

bacon-bock-harpoon-brewery

Rye IPA:n var väldigt bra, men det mest intressanta provade jag innan jag stack. I glaset på bilden är det Harpoon Brewerys Bacon Bock, en öl i stilen bock som kryddats med bacon och indiskt kaffe! Det låter lite som en hipster-öl som är så hipster att den är utanför skalan, och det var det kanske också, men en väldigt god sådan. Baconet adderade rökighet och det blev lite rökölskänsla som rundades av med kaffetonerna, fantastiskt!

2 svar på ”Bostons bäst bevarade ölhemlighet”

  1. gillar dina kommentarer, fick mig att besøka dette ”gamla” mikrobryggeri i boston. Värt att dela om man är i boston. synd att de inte exporterar:-(

Kommentarer inaktiverade.