Bostons mest klassiska hamburgerhak – Mr Bartley’s

mr-bartleys-boston-1

Ska du bara besöka ett hamburgerhak i Boston (och utgår från George Motz bok Hamburger America) ska du besöka Mr. Bartley’s i Cambridge och självklart var jag där under mitt besök i Massachussetts-staden.

mr-bartleys-boston-2

Sedan 1960 har Mr. Bartley’s serverat hamburgare i olika former och det känns väldigt äkta, så långt från hajpade hamburgerhak i Sveriges huvudstad man kan komma.

mr-bartleys-boston-menu

Denna meny mötte mig på bordet, ordentligt chockad började jag titta i den. Förutom de fantasifulla namnen finns en stor dos humor, men det var inte för dessa monster till hamburgare jag hade begett mig hitåt…

mr-bartleys-boston-3

mr-bartleys-boston-meny-2

…sån tur att de även serverade lite mer avskalade hamburgare. Vilken valde jag då? Självklart deras Kraft cheese burger med en milkshake att dricka till.

mr-bartleys-boston-milkshake

Mr. Bartley’s milkshake (eller frappe som de själva skriver i sin meny) har blivit framröstad som en av USA:s bästa, lite kul. Jordgubbsmilkshaken sänkte jag helt utan problem, men vete fasiken om den var så himla unik.

mr-bartleys-boston-stekbord

mr-bartleys-boston-hamburgare

Hamburgaren serverades med en påse chips och en rejäl gurka. På bordet fanns ketchup, senap, gul lök och relish som man kunde klä hamburgaren med.

mr-bartleys-boston-hamburgare-2

Cheeseburgaren var inte superstor, men ändå blev jag väldigt mätt (tur att jag inte beställde in ett berg av friterade lökringar likt min bordsgranne…). Mina förväntningar var jättehöga, turligt nog blev jag inte besviken. Supersaftigt kött i ett härligt bröd, det behöver inte vara svårare än så för att det ska bli en grym hamburgare.