Bra lunch i Stockholm – mina favoriter

sauerkraut-gro

Jag får ofta frågan om var man äter bra lunch i Stockholm, för att spara tid och göra mina vänner en tjänst kommer nu detta blogginlägg. Listan har några av mina favoriter och den kommer fyllas på allt eftersom. Tipsa mig gärna om dina favoriter i kommentarerna, så bygger vi en grym lista tillsammans!

Gro, St Eriksgatan 67 (T-bana St Eriksplan, uppgång St Eriksplan)

Kanske min största favorit just nu när det gäller luncher i Stockholm. För 100 kronor får du något som är garanterat gott och som innehåller massa nyttigheter efter säsong. Mycket grönt, även om det inte är helvegetariskt.

Lunch kostar 100 kronor.

Peony 2, Karlbergsvägen 43A (T-bana St Eriksplan, uppgång Torsgatan)

Bara några kvarter från Gro får du en helt annan upplevelse. Peony 2 är en restaurang som serverar mat från det sichuan-kinesiska köket. Två vinnare på menyn är Comeback-fläsk och Kyckling grön peppar, sen måste du bestämma dig för styrkan på maten också…

Lunch kostade 89 kronor i november 2014.

Rolfs Kök, Tegnérgatan 41 (T-bana Rådmansgatan)

Rolfs Kök är ungefär det Gro inte är, ofta väldigt rustik mat utan speciellt mycket grönt, det är ju också gott ibland. Soppa ingår nästan alltid till lunchen och ofta finns ett flertal alternativ att välja mellan.

Lunch kostar runt 150 kronor, var där senast i augusti 2014.

Birka Burgers & Beer

Birka Burgers & Beer, Rörstrandsgatan 11 (T-bana St Eriksplan, uppgång St Eriksplan)

Okej, hamburgare känns lite uttjatat, hajpen är slut. Skit i det dock, ibland är nämligen en riktig köttmacka fantastiskt god. Det bästa med hamburgertrenden i Stockholm är att det nu går att få en okej hamburgare på väldigt många ställen. Ett av de nyaste ställena som jag gillar är Birka Burgers & Beer på Rörstrandsgatan i Birkastan, självklart har jag en recension du kan spana in.

Lunch kostar 100 kronor.

kebab-snack-bar

K25, Kungsgatan 25 (T-bana Hötorget)

Finare food court på Kungsgatan där du kan välja mellan massa olika mat, mina favoriter är Snack Bar (fransk kebab, läs min recension av Snack Bar) och Zocalo (mexikansk snabbmat).

Lunch kostar runt 90-100 kronor.

Ramen Ki-Mama
Ramen Ki-Mama

Ramen Ki-Mama, Birgerjarlsgatan 93 (T-bana Tekniska Högskolan)

Ute efter nudelsoppa i Stockholm? Då finns det bara ett ställe att gå till, Ramen Ki-Mama. De har fantastiska buljonger och portionerna är gigantiska! Läs min recension av Ramen Ki-Mama på Inthekitchen.se

Lunch kostar runt 100-150 kronor.

Speceriet, Artillerigatan 14 (T-bana Östermalmstorg)

Bakfickan till Michelin-restaurangen Gastrologik har så klart fina luncher, stället du går till när du vill ha en lång och skön lunch. Menyn varieras efter säsong, så klart. Läs alla mina recensioner av Gastrologik på Inthekitchen.se.

Lunch kostar runt 150 kronor.

love-food-cafe

Love Food Cafe, Hornsgatan 66 (T-bana Mariatorget)

Stockholm är ingen bra plats om du älskar matiga lunchmackor, men det finns ett undantag och det hittar du på Söder. Love Food Cafe är Marie Laveaus lunchtolkning och här kan man välja mellan en himla massa fyllningar som läggs mellan två goda brödhalvor. Jag har varit där några gånger och du kan läsa min recension från ett av besöken om du vill.

Lunch kostar runt 100 kronor.

4 svar på ”Bra lunch i Stockholm – mina favoriter”

  1. Väldigt bra tips. Brukar själv äta lunch på Roffes, har hitintills aldrig varit med om att man inte serverat soppa. 139 kronor. En kötträtt och en fiskrätt varje dag plus ett gäng alternativ som skiftar veckovis.
    Har du testat Adam & Albins nudelluncher? Så bra!

    1. Jepp, det är lite tråkigt, men det finns en enkel förklaring. 🙂 De flesta ställena jag tipsar om här är såna som jag brukar besöka och jag är i stort sett aldrig på Söder för lunch. Vad har du för favoriter där? Kom förresten på att jag gillar Love Food Café, lägger till det i listan!

Kommentarer inaktiverade.