Vegetariska kokböckerna Grönt och Salad daze

I början av året hade jag ett mål att gå över till mer vegetarisk mat och minska min köttkonsumtion. Har inte riktigt nått så långt jag hade hoppats men jag är en bit på väg. För att hämta inspiration brukar jag använda vegetariska kokböcker och i den stora djungeln så vill jag tipsa dig om två av mina favoriter.

Vegetariska kokboken Salad daze

Den första av mina favoriter heter The Hot Knives Vegetarian Cookbook (Salad Daze) och den är skriven av Alex Brown och Evan George. Väldigt inspirerande och annorlunda recept på mycket färdiga rätter, men det allra bästa är alla recept på såser, dressingar och baser. Bonus i boken är att till varje recept finns musikrekommendationer och öltips!

Köp The Hot Knives Vegetarian Cookbook på Adlibris eller Bokus.

Vegetariska kokboken Grönt

Min andra favorit just nu heter Grönt: Välja hantera tillaga och är en skriven av en mängd författare (Gunnar Netz, Herman Rasmuson, Nina Westerlind, Pelle Bosta, Isabella Vikberg). Boken är riktigt matig, men det är inte recepten som är mina favoriter. Istället ser jag boken Grönt som ett litet uppslagsverk, när jag är osäker på vad en grönsak kan användas till eller ser ut kan jag slå upp det enkelt där. Jag ser boken som ett måste i din bokhylla om du är det minsta matintresserad.

Köp Grönt: Välja hantera tillaga på Adlibris eller Bokus.

Grönkål i pallkrage

Det här är min odlingslåda på stadsodlingen jag är med i. Till vänster är några överblivna chiliplantor som jag planterade där när potatisen hade skördats. Det stora gröna berget i mitten är grönkål, något jag aldrig tidigare tillagat hemma. Böckerna jag rekommenderade hjälpte mig dock på traven.

Omslaget till Hirams gröna kokbokFör ett tag sedan fick jag också hem nya kokboken Hirams gröna kokbok (läs mer om den på Adlibris eller Bokus), och den kommer jag att recensera lite senare i veckan.

2 svar på ”Bra vegetariska kokböcker”

 1. Hej Andreas,
  Hittade din blogg igår, gillar den starkt!
  Tycker det är häftigt att du som köttätare har det här med vegetarisk mat seriöst.
  Blev också sugen på att brygga min egen ale när jag läste om det.

  Vill även tipsa om två bra kokböcker. Dels den första Ulriksdals trädgårdscafé gjorde med grönt omslag. Har du ätit där, gör det. Sedan har Pia Hall skrivit en bra en. Vego Paradiso heter den. Har mycket recept med köttsubstitut.

  Vill du hitta många roliga köttsubstitut är Goodstore på Skånegatan att rekommendera.

  Ha det bra!

  1. Tack för tipsen, ska kolla det!
   Jag tycker att man ska utmana sig själv som köttätare och verkligen fundera om man slentrianmässigt ska ösa in kött i munnen, ständigt.

Kommentarer inaktiverade.