En flaska med Brewdog Ghost Deer

Så har då äntligen mina flaskor med Brewdog Ghost Deer landat hemma hos mig. För dig som inte känner till Ghost Deer så kan jag berätta att det är världens starkaste öl som är normalt jäst, 28 procent är inte att leka med.

Brewdog Ghost Deer

Ghost Deer för andra gången

Det här är andra gången som det skotska bryggeriet Brewdog brygger Ghost Deer, första gången var 2011 och då serverades ölen endast ur ett uppstoppat hjorthuvud. Det var riktigt svårt att prova på ölen den gången. För några veckor sedan berättade Brewdog att Ghost Deer var tillbaka, den här gången på småflaskor om 6 centiliter och volymen var bara en tunna. Snabbt som fan beställde jag tre flaskor som jag ser fram emot att prova snart. Brewdog kallar ölstilen för supersonic belgian blonde.

In the last couple of years we have brought beer aficionados Sink the Bismarck! At 41% and the epic End of History at 55%. These alcohol contents were achieved by the extreme freezing of an already very strong beer. Ghost Deer achieves 28% ABV simply from the normal fermentation process. We used a variety of yeast strains during the elephantine process and drip fed the fermented masterpiece exotic sugars to ensure the yeast lived long enough to continue the fermentation.
The beer itself is a robust 28% blonde ale. After fermentation it is aged for 6 months in some amazing whisky, bourbon, rum and sherry barrels.

Det här med styrkan förresten, Brewdog har faktiskt bryggt starkare öl än Ghost Deer, men då har det varit lite ”fusk”. Brewdog Sink the Bismarck ligger på 41 procent och End of History ligger på 55 procent, men då handlar det om riktigt starkt öl som man fryst ner och på så sätt plockat bort allt vatten. Just Sink the Bismarck provade jag i somras och det var väldigt speciellt!

Om du gillar Brewdog så kan jag tipsa om min artikel om kommande Brewdog Bar Stockholm.

3 svar på ”Brewdog Ghost Deer – världens starkaste öl”

 1. Hej. Hittade precis in till din blogg. Mycket trevlig läsning. Jag har en liten fråga. Vet du hur sjutton de har fått upp den i 28% om inte alkoholen är uppkoncentrerad genom att man frusit ölen och plockat bort isen i omgångar? Det lär väl inte finnas någon jäst som pallar med den där styrkan?
  Hälsningar
  Anders, barariktigmat.se

   1. Jag måste nog sjutton kolla upp det där. Vad jag vet finns det inget jäst som pallar med mer än runt 15%.

    Tack så mycket. Jag har egentligen ingen inriktning på min blogg men en förkärlek för amerikanskt.

Kommentarer inaktiverade.