Brooklyn Brewery Founder's Choice
Brooklyn Brewery har bryggt en öl som bara serveras på sportbarkedjan O’Learys och jag fick provsmaka den ikväll. Det mest intressanta var dock det jag fick reda på av chefsbryggaren Garrett Oliver, något han nästan ångrade att han sagt.

Sportbarkedjan O’Learys firar 25 år och ett sätt att uppmärksamma det är med egna ölet Founder’s Choice som bryggts av Brooklyn Brewery. Ölet är en diskret pale ale utan den där humlebeskan som i alla fall jag är van vid. Garett Oliver berättade att tanken med Brooklyn Brewery Founder’s Choice är att det ska vara en öl du kan dricka ett gäng av när du kollar på en match, därav är den lite diskretare i smaken och i alkoholstyrka. Founder’s Choice ska inom kort finnas på alla O’Learys sportbarer i hela Sverige.

Garrett Oliver, chefsbryggare på Brooklyn Brewery

Efter att Garett Oliver och O’Learys vd berättat om sitt samarbete råkade jag hamna bredvid Oliver. Vad skulle jag säga till honom? Vi började prata och jag frågade om hur länge Brooklyn Brewery kan vara ett hantverksbryggeri. Jag fick ett intressant svar. Oliver jämförde det med en musikartist som börjat på en liten scen, men sen blivit populärare och populärare, men trots det ändå varit trogen sitt musikhantverk. Han ser på bryggeriet på precis samma sätt, så länge man håller fast vid hantverksmetoderna och bra råvaror vid bryggningen är han inte orolig för bryggeriets framtid.

Efter en stund sa jag till Garrett Oliver att de borde satsa på en folköl på svenska marknaden, med max 3,5 procent alkoholstyrka kan man ju sälja i vanliga affärerna. Svaret jag fick förvånade mig väldigt mycket.

– Du anar inte hur rätt du har, vi håller på och testar det nu. Det är en öl av saison-typ, säger Garrett Oliver.

Han nästan ångrade sig lite när han berättat om ölen, men vi pratade vidare ändå. I början av 2014 börjar Brooklyn Brewerys folköl säljas i svenska butiker, det ska bli väldigt spännande att testa den.

Ett svar på ”Brooklyn Brewery satsar på folköl”

Kommentarer inaktiverade.