Carlskrona Pilsner

För några månader sen berättade jag om Carlskrona Pilsner och nu har jag äntligen provat den.

Carlskrona Pilsner är något så lustigt som ett öl från ett virtuellt bryggeri, det bryggs av Eskilstuna Ölkultur efter ett gammalt originalrecept från örlogsstaden i Blekinge. Lite tråkig marknadsföringsbluff kan man kanske tycka, men jag hoppas att Carlskrona Bryggeri AB snart blir ett riktigt bryggeri med bryggning i Karlskrona. Det finns dock lite koppling till Karlskrona, kornet kommer från Trantorp som ligger utanför staden.

2 maj släpptes Carlskrona Pilsner på Systembolagets beställningssortiment och jag beställde direkt två flaskor. Tyvärr gick den ena sönder i transporten till Systembolaget, men jag fick i alla fall loss en flaska.

Kylskåpskall öppnade jag flaskan och tog en första sniff, kunde inte hålla mig. Det doftade inte så mycket från flaskan, det luktade öl…

Innan jag tog en första klunk hällde jag upp ölen i ett riktigt glas och tittade, ölen var grumlig med färg som ljus bärnsten.

Så blev det dags för första klunkarna av Carlskrona Pilsner. Doften sänkte förväntningarna och det var nog bra. Som den älskare av välhumlad ale jag är kanske jag är fel person att prova Carlskrona Pilsner, men det skiter jag i. Det smakade väldigt lite om jag ska vara ärlig, diskret smak av humle, eftersmaken var lite bättre däremot. Carlskrona Pilsner passar bra en varm sommardag när du vill släcka törsten, annars är den inget alternativ för mig. Tyvärr.

Om Carlskrona Bryggeri ska starta bryggning på riktigt så tycker jag att man ska ta ut svängarna lite mer, en smakrik lager om man nu inte vill brygga ale.

2 svar på ”Carlskrona Pilsner – så smakar den”

  1. Lite oväntat. Drack ett par stycken när jag var nere på semester i Karlskrona och tyckte den var… ja, gudomlig är inte helt fel att använda för mig faktiskt. Jag var inte ensam om att tycka så heller men framför allt så var det vanligaste klagomålet för dom som inte gillade den oftast att det var för mycket beska. För mycket beska låter inte som en enkel törstsläckare som du verkar tycka. Kan det ha varit en väldigt tidig öl du fick och att dom har fått ordning på bryggningen sen dess kanske?
    Eller är det så enkelt som att du vill ha en extrem beska i dina öl? 🙂

    1. Det låter som att jag ska prova den igen tror jag, ska ner till Karlskrona i veckan nämligen. Jag tror du kan vara rätt nära sanningen med att jag gillar rätt mycket beska.

Kommentarer inaktiverade.