Cronuts från Love Food Cafe i Stockholm

Du vet säkert hur galen jag är i cronuts och hur mycket jag gillade de cronuts jag åt i New York. Häromveckan fick jag chansen att testa cronuts från Love Food Cafe (LFC) i Stockholm, de ska börja sälja det till sina kunder och ville ha ett ärligt omdöme från en person som provat på original-cronutsen.

Utseendemässigt liknar LFC-cronuten sin släkting i New York, dock är den lite högre och inte fullt lika regelbunden i formen. Love Food Cafe serverar sina cronuts i en papperspåse så man kan välja om man vill äta den där eller ta med den ut någonstans och i påsen finns även en sås som man ska doppa cronuten i.

Med lite chokladsås på den socker- och kanelrullade cronuten var den redo att provätas. Skulle den smaka likadant som den som finns i New York eller skulle det bli en platt besvikelse med lika små likheter till originalet som hamburgarna från Petters Käk har till Shake Shack (läs gärna mitt inlägg Så bra är Petters hamburgerhak Käk?

Den smakade väldigt bra, så besvikelsen var verkligen inte där. Cronuten var fluffig utan att vara dåligt-wienerbrödsknastrig i konsistensen och den smälte fint i munnen. Det enda negativa var att den var lite väl friterad och det gjorde att den inte var optimalt mjuk på insidan, fixar Love Food Cafe till det så har man kommit långt på väg.

Om du vill prova Love Food Cafes cronuts så kan du göra det på deras intressanta after work som är ikväll, läs mer om den i mitt inlägg Cronuts, India Pale Ale och köttmackor.

Vad tycker du om cronuts och andra friterade bakverk?

Ett svar på ”Cronuts från Love Food Cafe i Stockholm”

  1. Jag har idag ätit en cronut på ett kafe som heter Balder och ligger i Solna C. Det var gott! Jag har dock ingen jämförelse då jag inte smakat cronuts i New York. Cronutsen på Balder hade vaniljkräm i sig och det var gtoo!

Kommentarer inaktiverade.