Dags att bygga utekök hemma

Vi flyttade in i ett hus i höstas och nu upplever vi första våren som hittills varit underbar med det fina vädret. När man flyttar in i hus öppnar sig en helt ny värld av nya projekt som var helt ointressanta när man bodde i lägenhet. Ett projekt som fått allt mer liv senaste veckorna är uteköket och jag har bestämt mig för att vi måste ha ett sånt hemma.

Huset vi bor i ligger i suterräng, för vår del innebär det att köket är tre våningar över vår trädgård och det är ohållbart att springa mellan grillen och köket. Och dessutom vill jag ju stå och titta ner på sjön när jag lagar mat. Lösningen är ett utekök! När jag googlar utekök hittar jag väldigt mycket inspiration, allt från färdiga lösningar till väldigt kreativa hemmabyggen. För vår del blir det någon form av hembygge som uppfyller våra krav.

Det mitt utekök ska leverera är rejäl arbetsbänk som går att hålla ren utan problem, ho med kran för avsköljning av grönsaker (tänker sätta en snabbkoppling som funkar med trädgårdsslangen för vattnet och avloppet blir en enklare balja eller kanna så att avrunnet vatten kan användas till bevattning av växter), hyllor för köksredskap under arbetsytan och rejäla hjul så att uteköket kan skjutas undan när det inte används. Grillen är jag lite osäker på om den ska integreras eller stå vid sidan om själva uteköket.

Har du ett utekök hemma eller sitter du också och funderar på att bygga det?
Tipsa mig gärna om bra prylar och utrustning för ett utekök!