Bästa glassen i Karlskrona

I helgen besökte jag min hemstad för en kul svensexa och jag tänkte delge dig var man hittar den bästa glassen i Karlskrona om du skulle ha vägarna förbi.

Glass i Karlskrona är en intressant historia, ett av många tips till turister är att besöka klassiska Glassiären på Stortorget. Tyvärr ger jag inte mycket för det tipset, Glassiären säljer nämligen helt genomusel glass. Uspen med just Glassiären är de gigantiska portionerna, men om glassen smakar skräp är det inte mycket värt. Jag ska dock ge det glasstället kredd för en sak, deras gigantiska portioner har påverkat konkurrenterna att erbjuda större glassportioner och det känns som att man får dubbelt så mycket glass i Karlskrona jämfört med andra städer i Sverige.

Nu till mitt tips om var du hittar bästa glassen i Karlskrona. Du köper den av lokala tillverkaren Karlskrona Glass som bland annat säljer från en gammal röd London-dubbeldäckare på Fisktorget och vid Marinmuseum på Stumholmen. Karlskrona Glass kör stilen gelato och det är väldigt tydliga och fräscha smaker! Mina favoriter är klassikerna choklad och jordgubb, men självklart finns andra smaker för mer äventyrliga personer.

Vad tycker du att man ska göra i Karlskrona?

3 svar på ”Där finns bästa glassen i Karlskrona”

 1. ”Glassiären säljer nämligen helt genomusel glass”, det var värst, då hade jag ju fel på semestern nyss då. Jag förstår inte riktigt var recensenten här haft sina smaklökar strax innan glassätandet eller vilka referensramar han har. Smaken är ju olika, men jag och och en vän åt dock fyra olika smaker där för ett par veckor sedan, på rekommendation av hans döttrar, som alltid går dit när de är i Karlskrona, och det var hög kvalitet på alla fyra – och alltså inte bara stor mängd. Ingen jag såg i närheten där verkade ha någon annan uppfattning heller. Underligt då, med de långa köerna, är det inte? Fast vi kanske alla är lite mera lättlurade än vår matbloggare här… vi blev kanske så förtjusta över mängden att vi lurades att tro att vi åt något gott? Jag tycker att man som sådan ska vara försiktig med att utdela svepande omdömen där man dömer ut ett helt ställe och dess omfattande sortiment på det viset. Matbloggaren här kan möjligen ha mera nyanserade omdömen i andra fall, men jag kommer att vara oerhört skeptisk om jag stöter på hans blogginlägg i fortsättningen. Sorry, men jag förväntar mig faktiskt lite mera mångfacetterade inlägg från Allt om mat. Sedan kan jag säkert med förtjusning pröva alternativet Karlskrona glass nästa gång jag är i stan, men det är en helt annan sak.

  1. Hej Anders! Ja det var hårt och visst borde jag förklarat lite mer om varför jag tycker som jag tycker. Att jag sågar Glassiären baseras inte på ett eller två besök, nej, jag är uppväxt i en by utanför Karlskrona och jag har ätit där i stort sett hela mitt liv. Förutom vad jag tycker om smakerna så har jag haft kollegor och vänner som jobbat på stället och berättat (alltså förstahandskällor oberoende av varandra) om att de säljer glass med utgångsdatum för länge sen (kan så klart inte belägga det mer än så här, du får välja om du vill tro mig).
   De långa köerna är inte så konstigt, några skäl är att under många år var det stans enda dedikerade glasshak, de säljer gigantiska portioner och dessutom guldläget på Stortorget där många personer går förbi.
   Det känns lite som att du tycker att jag satt mig på lite väl höga hästar och i så fall ber jag om ursäkt för det. Och självklart kan du och andra tycka om glassen trots att jag inte gör det. Nästa gång du är i stan tycker jag att du ska Glassiärens vaniljglass med Karlskrona glass vaniljglass, det är en bra benchmark.
   Och nästa gång jag dömer ut ett ställe ska jag förklara varför lite bättre, det lovar jag!

 2. Tack för snabbt svar, det uppskattade jag. Framför allt ser jag det som att om det faktiskt är som du skriver med kvaliteten så är det ju desto viktigare att man får bra underbyggda argument, precis som du ju nu säger själv. Annars köper man det inte, utan reagerar med att undra ”vem som är dummast”. Och det är inte så produktivt direkt. Det var mest bristen på motivering jag reagerade på att inte få i din text. Men jag ska pröva Karlshamns glass nästa gång, det ska jag.

Kommentarer inaktiverade.