Den onyttigaste hamburgaren hittills

Amerikanska hamburgerkedjan Umami Burger kan ha skapat den onyttigaste hamburgaren hittills. Bakom hamburgerskapelsen The Monte Cristo Burger ligger Michael Voltaggio, vinnare av tv-serien Top Chef och hans mål var att skapa en hamburgare som träffar rätt vare sig du har sug efter något sött eller saftigt.

Hamburgaren har en vanlig köttpuck som bas, den är täckt med Gruyereost-fondue och lufttorkad skinka. Kanske inte så onyttigt, men lugn, brödet är det som ”räddar” viktnedgången. Vad sägs om bröd dränkt i vaniljsås, som sedan friterats och pudrats med florsocker?

Om du vill testa The Monte Cristo Burger finns den på Umami Burgers alla restauranger (som framför allt ligger på amerikanska västkusten) under begränsad tid.

Jag blir både äcklad och fascinerad av denna brutala hamburgare som nästan får Heart Attack Grill och Luther Burger att framstå som nyttig. Skulle du vilja prova en Monte Cristo Burger?

Tack till Christer Lindgren för nyhetstipset!

6 svar på ”Den onyttigaste hamburgaren hittills”

  1. Har precis ätit den i NYC på min Burgar-test resa.. Bättre än förväntat! Man undrade innan man smakar den..
    Men sött och salt i en bra kombination. Hamburgerbrödet smakade lite som en dougnat… Testa om ni får chansen…. Den kommer förvåna… Har ätit 9 burgare de senaste dagarna och den gjorde inte bort sig 🙂

  2. I Mellerud kan man köpa en ”raggare” i korvkiosken. Börjar som en korv m mos och räksallad men under den ligger en våffla med jordgubbssylt som man så småningom kommer ner till. Lite samma idè? Har funnit i årtionden så det är inget nytt! Alles mit!

  3. Nej tack!
    Men på mycket eminenta Sibylla i Sveg får man lingonsylt till pommesen om man beställer köttbullar med pommes.
    ”En blandning av sött och salt!” 🙂

Kommentarer inaktiverade.