Dessert med bacon

bacon-dessert

Som jag berättade för några dagar sen så är jag med i Scans tävling för att ta fram ett recept på rapsgris och snart är det dags att lämna in receptet. Som jag förstod det så ska vi ta fram en varmrätt, men ju mer jag tänker efter så kommer jag fram till att jag vill göra en dessert.

De råvaror jag har att tillgå är revben, karré och bacon. De två förstnämnda är inte så dessert-ska, så mitt val föll på bacon. Vad göra man för dessert på bacon? Det måste vara en dessert där man nyttjar baconets egenskaper, det salta och rökiga. Kanske en pekanpaj med bacon…

Vad tycker du jag ska laga till?

Ett svar på ”Dessert med bacon”

  1. Något tråkigt kanske, men jag tänker kolasås med baconflott och baconströssel till god glass. Pekanpaj skulle säkert vara riktigt gott med krispig bacon i pajdegen. Eller ostkaka?

Kommentarer inaktiverade.