Det bästa jag åt i december

December är över för länge sen och jag tänkte berätta om det bästa jag åt under 2013 års sista månad. Om du tycker att det saknas julmat så beror det på att jag inte fotade någon julmat alls, men jag åt hemskt mycket under julhelgen.

Överst ser du sauerkraut, rödbeta och isterband från min favoritrestaurang när det handlar om lunch vid jobbet, från Gro på Sankt Eriksgatan i Vasastan alltså.

Under december hann jag med ett besök på restaurang AG på Kungsholmen i Stockholm, var ett tag sen jag var där och denna gång fastnade jag för deras klassiska hamburgare. Jag är inget stort fan av pommes frites och därför tar jag alltid en sallad vid sidan om.

Som jag tidigare berättat om (i inlägget Årets nyårsmeny 2013) åt vid pulled beef tacos och lobster rolls till förrätt på nyårsafton, väldigt gott. Som den snåle fan jag är köpte jag lite extra hummer när affärerna reade ut det efter nyår, ligger och väntar i frysen.

Nyårsafton var också tillfället då vi för första gången använde våra små Le Creuset-skålar, känns proffsigt att kunna servera alla sina gäster med en egen gratängskål.

Ännu en rätt från restaurang Gro, en lammfärslimpa med morot och grönkål. Så himla gott!

Den här gången kommer också mat jag inte gillade med i Det bästa jag åt. Rapartisten Petters hamburgerhak Käk var verkligen en besvikelse, något jag skrev i mitt inlägg Så bra är Petters hamburgerhak Käk.

Det enklaste jag gjorde under hela december var wet ribs i min slowcooker, efter sex timmar gled köttet av benen och det var sjukt gott med hemmagjord dressing och avokado serverat mellan två skivor levain. Ska försöka lägga upp ett recept snart.

Vad var det bästa du åt i december?

Och om du undrar så åt jag en hel del vegetariskt också, men av någon anledning blir det inte så fint på bild och det är därför det inte är med här.

2 svar på ”Det bästa jag åt i december”

    1. Kajsa: Du kan pusta ut, receptet kommer upp imorgon bitti. Prova gärna receptet redan i helgen. 🙂

Kommentarer inaktiverade.