Guilty pleasure melted cheese sandwich

Jag vet inte hur du är som person, men jag har vissa guilty pleasures som slår till ibland. Istället för att gömma undan det tänkte jag här gräva fram det i ljuset, guilty pleasures är rätt intressant ändå.

Om jag gör en sökning efter guilty pleasure på Wikipedia får jag fram följande:

A guilty pleasure is something one enjoys and considers pleasurable despite feeling guilt for enjoying it. The ”guilt” involved is sometimes simply fear of others discovering one’s lowbrow or otherwise embarrassing tastes, such as campy styles of entertainment. Fashion, video games, music,[1] films,[2] and junk food can be examples of guilty pleasures.

Guilty pleasure är alltså saker man gillar, men skäms lite för. I mitt fall är ett av exemplen det du ser på bilden i detta inlägg, en melted cheese sandwich eller sketen macka med smält ost som det heter på svenska. Det är bara ett exempel för min del, ibland kan jag bli sugen på O’Boy (förgäves dock eftersom att vi inte har det hemma) eller en Delicatoboll. Gemensamt för alla tre exemplen är att jag inte Instagrammar om mina intag av det.

För mig handlar det också mycket om minnen när det kommer till guilty pleasures. När jag var yngre och kom hem från skolan hände det rätt ofta att jag tog en skiva sirapslimpa, la på några skivor ost (billig Gouda så klart) och oregano innan den hamnade i microvågsugnens varma famn i 40-50 sekunder (varierade beroende på hur länge jag kunde vänta, var ju tonåring). Sen åt jag den vällagade delikatessen med kniv och gaffel tillsammans med ett glas iskall mellanmjölk.

Bortsett från minnet så måste jag erkänna att det är rätt gott ibland, väldigt enkel och okomplicerad smak. Smält ost, sött bröd och lite oregano.

Vad har du för guilty pleasures?

2 svar på ”Det här med guilty pleasures”

  1. vilket roligt inlägg ..känner igen mig på dessa mackor i micron med för att piffa upp det lite oregano. Det var länge sedan kanske ska göra en nostalgitripp till helgen. Hittade dig när jag såg att du var nominerad till matbloggpriset ska definitivt följa dig lycka till

Kommentarer inaktiverade.