Dokumentären om Frantzén och Lindeberg

frantzen-lindeberg

Ikväll såg jag äntligen dokumentären Hunger på SVT Play, den handlade om uppbrottet mellan Björn Frantzén och Daniel Lindeberg på lyxrestaurangen Frantzén-Lindeberg i Stockholm. Det var 2-3 år sen som herrarna delade på sig och det var intressant att få en tillbakablick till vad som egentligen hände. Jag har haft misstankar om varför de delade på sig och dokumentären visade verkligen upp hur frostigt det var (och kanske fortfarande är) mellan Frantzén och Lindeberg.

Jag känner inte Björn Frantzén, har bara hälsat på honom några gånger och ätit på hans restauranger, men han framstår inte som drömkollegan eller drömchefen precis. Daniel Lindeberg verkar ha en lite mjukare approach och inte lika insnöad/fokuserad på att bara lyckas med restaurangen.

Dokumentären finns just nu att se på SVT Play och jag rekommenderar verkligen att du ser den!

2 svar på ”Dokumentären om Frantzén och Lindeberg”

  1. Jag tittade också på dokumentären. Den handlade mest om Björns tankar. Jag kunde förstå Björn. Dessa restaurang ägare som har michelin stjärnor de kan ju inte ha det lyckligaste äktenskapet,de hinner väl inte träffa fru/sambo,barn som en vanlig Svensson pappa. Men det är priset de får betala,andra sidan har de gott om pengar,de har rest mycket,de kan unna sig lyx när de vill. Jag är väldigt mat intresserad,har så många kokböcker,tappat bort räkningen. Men jag skulle inte vilja gå på michelin stjärna restaurang och lägga ut så mycket pengar och få äta det lilla,komstiga menyn-:) Men du har ätit där Andreas. Jag är nyfiken vad är det som gör att man besöker sådana restauranger? Är man gourme? Är man nyfiken? Har man gått om pengar så att man kan spendera på vad som helst?

  2. Ja, det är mycket de personerna får offra, och det måste vara ett jobbigt val.
    Bra fråga tycker jag. Jag besöker ibland ”michelinrestauranger” och ofta tycker jag det är värt pengarna, men det är mest för att jag resonerar lite annorlunda än andra, tror jag, Många kollegor undrar hur jag kan lägga 1500-2000 kr för en middag, samma personer som utan att tveka äter lunch (som inte ens är bra) ute varje dag för 90-100 kr. Sen finns det också ”michelinrestauranger” som har lite snällare prisklass. Anledningen till att jag testar dessa restaurangerna är mest för att jag är nyfiken, frågar mig alltid om det är värt pengarna.

Kommentarer inaktiverade.