”Du börjar bli som Fredde i Solsidan”

napoleon-gasolgrill

Det här sa min fru till mig häromveckan, och jag blev genast lite orolig. Vad har jag gett mig in på egentligen? Efter ett och ett halvt år i hus har jag tre grillar och den senaste är en gasolvariant med en sidobrännare ifall man vill till exempel koka något.

Jag har länge haft den töntiga åsikten att gasol inte är att grilla på riktigt, och det kanske är så, men gasolgrill är fantastiskt mycket enklare och mer tidseffektivt än att grilla med kol. Okej, man får göra vissa kompromisser och det blir lite annan smak än med kol, men 9 av 10 gånger jag grillar är det marinerade kycklinglår eller hamburgare och då känns det onödigt att lägga en timme extra på att få den perfekta glöden.

Hur tänker du om gasolgrill versus kolgrill?

2 svar på ””Du börjar bli som Fredde i Solsidan””

  1. För mig får grillning gärna ta tid, tycker om den där stunden när man väntar på den perfekta glöden. Vi har också haft värsting modellen på gasolgrill men kände att det tog bort det där speciell med grillningen. Har grill hemma vid spisen & det blev ju liksom samma sak. Nu kör vi två stora kolgrillar istället & gasolen har fått flytta in i friggeboden. Hade velat ha en sån där stor kolgrill man tillverkar av ”oljefat”.

  2. Kommer aldrig att lämna kolgrillen. Håller mer föregående inlägg om att en del av charmen är att det tar tid. Vi köpte för ett par år sedan en klotgrill med gasolbrännare som tändare. Det fungerar klockrent och har klart kortat ner starttiden och man slipper dessutom bismaken från tändvätskan. Har också två stora grillar vilket gör att vi kan köra en på lång tid med indirekt grillning och en som vi brassar tillbehör på. Perfekt också när vi är många.

Kommentarer inaktiverade.