En matbloggares pinsamma erkännande

stekta-agg

Du kommer skratta nu och det är faktiskt meningen, jag tänkte bjuda lite på mig själv. Ikväll gjorde jag något i köket som jag aldrig gjort förut, något väldigt grundläggande och särskilt om man är matintresserad. Jag stekte ägg! Det har aldrig förr i mitt liv hänt att jag gjort det och jag ska förklara varför.

Fram tills för kanske fyra år sedan hade jag extremt många matfobier, exempelvis alla former av ägg var ett stort no no för mig. Jag hamnade allt oftare i situationer där jag tvingades prova det jag fruktade och jag upptäckte en sak; väldigt ofta var det fantastiskt gott! Ett sånt exempel var stekt ägg, supergott som det är eller i till exempel bibimbap.

Ikväll gjorde jag pyttipanna hemma och till det äter man ju stekt ägg, sunny side up (som coola svenskar på weekendresa i New York säger…). Det var först när äggen låg i pannan som jag insåg att jag aldrig stekt ägg innan (vad jag minns i alla fall).

Har du någon lustigt enkel grej som du också gjort förhållandevis sent i livet?

3 svar på ”En matbloggares pinsamma erkännande”

  1. Delar exakt samma erfarenhet som du! Är extremt matintresserad och lagar massor av mat men fram till 42 års ålder hade jag aldrig stekt ett ägg… Så jag kavlade upp ärmarna och testade i höstas. De blev helt okej, men därefter har jag aldrig upprepat det. Men ditt inlägg blev en bra påminnelse. Vanans makt!

  2. Hej Andreas!
    Fint att du bjussar på dig själv!
    Jag har ALDRIG bakat bullar. Och kanske kommer jag inte att göra det heller. Jag bryr mig inte om bullar.

    Malin

Kommentarer inaktiverade.