En sak som gör mig förbannad (eller lite sur) just nu

bull

För några veckor sedan berättade jag att jag var nominerad till två priser för min podcast, superkul! En sak har dock gått och gnagt hos mig under en tid, jag är lite skeptisk till vissa priser/tävlingar och jag ska förklara varför. Varje gång jag blir nominerad till ett pris eller är med i en tävling brukar det antingen vara en jury eller så röstar folk fram vinnaren. När en jury utser vinnaren har jag absolut inga problem om det, då känns det fair.

De här priserna/tävlingarna där folk får rösta är däremot en annan femma. Bland vissa av mina medtävlande verkar det vara standard att uppmana alla man känner att rösta på just dem, kan vara genom inlägg på sociala medier där man taggar massa vänner eller till och med genom att bjuda på något ätbart för att folk ska lägga sin röst. In The Kitchen är en av Sveriges största matbloggar och det hade nog inte varit svårt att hamna någonstans i toppen de flesta gångerna om jag kört med samma spel. Jag vill dock inte göra så, för då riggar man tävlingen/priset.

Jag brukar istället uppmana mina läsare att rösta i tävlingen, men att bara rösta på mig om de verkligen tycker att jag är bäst. Vad tycker du är fair and square? Vore intressant att veta vad du tycker.

En annan grej

Den här roliga grejen jag berättade om som har koppling till ljud, rörlig bild och lite annat börjar närma sig lansering och nu är det ännu kortare tid innan jag kan berätta vad det handlar om. Kan du gissa vad det är jag har på gång?

5 svar på ”En sak som gör mig förbannad (eller lite sur) just nu”

  1. Helt OT men din RSS funkar inte som den gjorde förut. Jag ser nya inlägg som rubriker men för att läsa inläggen måste jag surfa in på din vanliga sida. Är det medvetet?

    1. Eric Alnemar: Bra feedback, jag har bytt till att inte visa hela innehållet på alla inlägg. Får se om jag fortsätter med det eller går tillbaka.

  2. Haha, det motsägelsefulla i detta är att du genom detta inlägg gör exakt samma sak men måhända på ett sätt som ska framstå som mer ödmjukt och subtilt.

    1. Erik Holm: Du ska nog läsa inlägget en gång till, inte någonstans uppmanar jag mina läsare att rösta på mig. Eller vad syftar du på?

  3. Först och främst, jag uppskattar verkligen din blogg och tycker definitivt att du är en värdig vinnare. Det jag menade med föregående kommentar var att den effekt ditt inlägg kommer att få är att dina läsare går in för att rösta. Även om du inte yttryckligen ber om det. Någonstans måste ju detta vara viktigt för dig, annars antar jag att du inte tagit upp ämnet, alternativt tagit upp det då tävlingen redan är avgjorde. Återigen, min röst har du redan. Tack för trevlig läsning.

Kommentarer inaktiverade.