För bara ett år sen provade jag att göra falafel själv hemma, det var ett uppvaknande. Falafel är en av de där rätterna som du gör en gång och sen undrar varför i hela världen du inte gjort det tidigare.

När jag gör falafel hemma brukar jag utgå från mitt eget grundrecept, sen kryddar jag det efter vad jag har hemma i kryddväg just då, eller vem jag ska bjuda. Receptet hittar du hos KIT, och videon som du inte får missa finns på KIT:s Facebook.

2016 ska bli året då jag på allvar äter mer vegetariskt, hittills har 86,5 procent av mina måltider varit vegetariska. Vi får se hur det går under resten av årets 50 veckor. Vegetariskt är kanske också den största mattrenden just nu, det säljs vegetariska kokböcker som aldrig förr, superkockarna tävlar om att servera minst köttportioner och snart lanserar hamburgerkedjan Max en vegansk meny (som jag ska smygprova på måndag).

Du kan höra mig och min partner in crime, Lisa Blomqvist, prata mer om vegetariskt i nästa avsnitt av vår matpodcast Matjävlar. Du har väl lyssnat? 😉