flippin-burgers-1

Tillbaka till brottsplatsen igen, för första gången på länge var jag förbi Flippin’ Burgers i Vasastan. En snabb hamburgare innan ett kvällsevent var tanken, men skulle jag slippa kön?

flippin-burgers-2

Jag anlände kanske 16.50 och då var det några personer som väntade precis innanför dörren. Jag slapp vänta, att jag var där ensam blev min vinstlott den här kvällen. Min plats blev i baren och jag tycker verkligen att Jon & Co fått till skönt häng på Flippin’, känns som ett sånt där ställe man bara vill vara stammis på och för en stund låtsas att man inte bor i Stockholm.

flippin-burgers-3

Menyn var det ja, skulle jag spela safe med signaturburgaren Flippin’? No! Jag valde den (i hamburgare-gruppen på Facebook) omtalade månadsspecialen Flimpy, en riktig bomb av kött och ost. Fyra småpuckar á 50 gram samsades med burgarost och pepparjack, med senap och silverlök i botten. En köttchock!

flippin-burgers-4

När jag intervjuade Flippin’ Burgersgrundaren Jon Widegren i min podcast skrattade han bara när jag frågade om merchandise såsom kepsar, men här finns kepsarna nu. De börjar dock ta slut, så du får skynda dig om du är sugen.

flippin-burgers-5

Ölen denna kväll blev en torrhumlad saison från Beavertown, en härlig törstsläckare som jag kanske inte riktigt drack med andakt (jag drack den i 3-4 klunkar).

flippin-burgers-6

Hur var burgaren Flimpy då? Det var verkligen en köttbomb, som krävde en hel del servetter till safterna som rann på mina fingrar. För mig personligen var det så här i efterhand ett konstigt val av hamburgare, jag gillar mer hamburgare som har en jämnare fördelad kött- och brödratio. Smakmässigt var det en fullträff; kött, ost, silverlök och senap. Nästa gång återgår jag dock nog till tråkvalet Flippin’.

Serverar då Flippin’ Burgers den bästa hamburgaren i Stockholm? Jag kan inte ge ett rakt svar på den frågan. Som alltid beror det på vad du vill ha för typ av hamburgare och din budget. Tveklöst är det dock en av Stockholms bästa hamburgare alla kategorier. I någotsånär samma priskategori ser jag egentligen bara Bun Meat Bun som en värdig konkurrent, struntar vi i budgeten är den som Tweed serverar riktigt vass. En sak som tyvärr talar mot Flippin’ Burgers är att det är så populärt. Jättekul att det går bra för Jon & Co, men för mig som gäst känner jag mig lite stressad av att nästan bli utstirrad av folk som ger mig käka-upp-hamburgaren-snabbt-och-sitt-inte-och-chilla-blicken. Hur gör man något åt det? Jag vet inte, och det ska man nog inte heller som restaurangägare.

flippin-burgers-7

Så här såg kön ut utanför Flippin’ Burgers denna torsdag i februari.

Vad tycker du om Flippin’ Burgers och var hittar man Stockholms bästa hamburgare enligt dig?

4 svar på ”Är fortfarande Flippin’ Burgers bäst i stan?”

  1. Som glutenintolerant är Prime Burger bästa burgaren i stan. Gott bröd, lätt att få plats och goda tillbehör!

    De glutenfria bröden på Flippin föll sönder och gjorde det omöjligt att äta senast jag var där..

Kommentarer inaktiverade.