Hamburgare från Flippin' Burgers

Stekhet (bokstavligen) nyhet för alla hamburgerhipsters där ute, Flippin’ Burgers börjar rulla under våren med egen food truck. Det är fortfarande köer utanför hamburgerhaket som nog får anses ha gått i bräschen för explosionen av burgarställen i Stockholm (och övriga Sverige), men Jon Widegren med posse ville inte starta ett ställe till.

Så här skriver man på Flippinburgers.se: Istället får vi ta ut svängarna lite med vår nya foodtruck som vi håller på att bygga. Där kommer vi köra slidersversionen av Flippins burgare. Populärt används sliders i betydelsen små hamburgare vilket är rätt i sak – de är små och heter sliders för att de slajdar direkt ner i magen – eller för att ta en annan version av historien: för att de en gång tillagades i amerikanska flottan och slajdade runt på stekbordet i hård sjö.”

slider-fran-flippin-burgers
Jag har faktiskt ätit sliders från Flippin’ Burgers förut, när Jon körde presslunch för sin bok Hamburgare från grunden.

Vad tycker jag då om denna nyhet? Jag är lite delad till det här. Som hamburgerälskare tycker jag att det är väldigt bra att det blir lättare att få tillgång till hamburgare från Flippin’ Burgers. Tänker jag däremot ur en annan synvinkel, nämligen utbudet av food trucks i Stockholm är jag inte lika positiv, tyvärr. Jag har i tidigare inlägg (bland annat Vad serverar egentligen food trucks i Stockholm?) riktat kritik mot det lite för likriktade utbudet av food trucks i Stockholm och denna hamburgerlastbil bidrar inte till att det breddas. Den här food trucken från Flippin’ Burgers kommer dock göra stor succé ändå, det kan jag garantera.

Vad tycker du om denna nyhetsbomb inom Stockholms food truck- och hamburgerscen?

3 svar på ”Flippin’ Burgers börjar med food truck”

  1. Liksom ovanstående hoppas jag dessa food trucks etablerar sig i fler städer snart. Att Flippin’ hänger på detta koncept ser jag enbart som positivt! Hoppas på att få tillfälle att testa deras sliders i år bara 🙂

  2. Hej! Har du provat The Barn i Göteborg? Hur står sig deras burgare i då fall mot Flippin?? Jag har aldrig i mitt liv ätit så goa burgare som dom har på the barn!!! Vänlig för svar! Mvh Jonsson

Kommentarer inaktiverade.