Flippin Burgers

Idag fick jag bekräftat att Flippin’ Burgers flyttar till nya lokaler om lite mer än en månad. Läste om det på Death by Burgers och fick det bekräftat idag av en kompis till Jon Widegren.

Anledningen till flytten ska vara problem med lokalen på Kungsholms strand, ventilationen har inte varit den allra bästa och jag undrar vad Flippin’ Burgers grannar tycker om ständigt hamburger-os utanför fönstret ackompanjerat av köande hipsters.

Nu är ju Flippin’ Burgers flytt lite av en meta-nyhet, men som den hamburgerälskare jag är måste jag givetvis stöta och blöta det från alla möjliga vinklar.

Just att det populära hamburgerhaket ligger på den osexiga adressen Kungsholms strand 157 har varit en bra grej enligt mig. Den nästan gömda adressen tror jag minskade de gigantiska köerna från att bli ännu längre.

Efter flytten hamnar Flippin’ Burgers mitt i Vasastan, i korsningen Observartoriegatan/Upplandsgatan närmare bestämt. Köerna kommer att växa sig ännu längre och det kommer dröja ännu längre innan jag orkar bege mig dit igen. De nya lokalerna ska dock vara mycket större, men det tror jag har en försumbar påverkan på köerna.

Uppriktigt sagt är jag trött på att behöva köa till hamburgare. Jon, gör mig en tjänst, öppna fler Flippin’ Burgers i Stockholm. Jag vet att det är svårt att få tag på bra gräsbeteskött i Sverige, men sänk kraven lite, hamburgarna kommer smaka bra ändå.

Läs gärna det jag tidigare skrivit om Flippin’ Burgers

Stockholms bästa hamburgare – Flippin’ Burgers
Flippin’ Burgers – 5:e bästa restaurangen i Europa
Podcast med Jon Widegren

7 svar på ”Flippin’ Burgers flyttar”

  1. Det behöver inte vara sämre kött bara för att det inte råkar vara gräsbeteskött, och kvaliteten är viktig.

    1. När det gäller snabbmat ska det mycket till om du ska märka någon större skillnad på naturbeteskött eller om djuret är uppfött med kraftfoder och det var det jag menade när det gällde kvalitet.

     Du har en otrevlig ton och är anonym, vilket är fegt. Innan du kritiserar mig för att jag är dåligt påläst kan du läsa andra inlägg jag gjort på bloggen där jag problematiserar vårt köttätande. Och du, lite töntigt att använda uttrycket hipsterburgare. 😉

    2. Jag beklagar att min ton var otrevlig och ber om ursäkt för det, det var absolut onödigt. Jag ska också se om jag kan hitta din tidigare inlägg om köttätande, det låter bra att du uppmärksammar frågan.

     Och visst har du rätt – och som jag också skrev – rent smakmässigt har det knappast betydelse. MEN, vårt köttätande – och då syftar jag på det där djuren fötts upp på spannmål som soja och majs från andra länder – är skadligt både för vår miljö samt för vår egen och djurens hälsa.

     Därför reagerar jag också starkt när du så lättvindigt propagerar för detta kött i snabbmat. Om något är det just i denna som det är så viktigt eftersom det står för en så pass stor del av vår köttkonsumtion.

     I mitt tycke ska vi inte äta kött om vi inte gör så på ett ansvarsfullt sätt. Det är heller inte särskilt svårt att hitta kött från gräsuppfödda djur. Däremot kan det kosta lite mer men det gör också mat med kvalitet.

     Som avslutning tycker jag det är helt fantastiskt att Flippin’ Burgers valt att med omsorg välja köttet i sina hamburgare på det vis de gör och det ska applåderas, inte ifrågasättas.

     Vänligen.

     🙂

    3. Jag håller verkligen med dig, det är inte bra alls att majoriteten av allt kraftfoder som används inom svensk köttproduktion är importerat från andra länder. Det stora problemet som jag ser det är att köttet, framförallt utländskt (danskt och tyskt) är för billigt och det gör att svenska producenter försöker konkurrera genom att sänka kvaliteten. Ofta säger vi svenskar att vi vill köpa svenskt kött (bland annat med striktare djurhållningsregler som argument), men till syvende och sist köper folk irländsk, tysk och dansk skit med lågt pris som gemensam nämnare.
     Som jag ser det måste vi äta mindre kött i Sverige och av hög kvalitet, skrev en del om det i inlägget https://inthekitchen.se/kottskatt-i-sverige/ som du är ett exempel på där jag problematiserat köttätandet. Samtidigt som vi äter mindre kött måste vi också bli bättre på att äta mer vegetariskt, något jag själv kämpar med och tycker är svårt trots att jag verkligen strävar åt det hållet.
     Självklart är naturbeteskött bättre rent miljömässigt (och troligen också för djuren), men jag tror att det går att hitta bra kött som inte klassificeras som naturbeteskött och inte är uppfött med soja från Brasilien. Det var lite min tanke bara.
     Ska jag sammanfatta lite så är jag inte helt konsekvent i mitt förhållande till kött, kämpar dock med att försöka bli bättre.
     Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentera på min blogg!

    4. Tack för ditt svar Andreas! Jag förhastade helt uppenbarligen mitt första inlägg och jag ska tänka mig för i framtiden hur jag skriver. Glad att se att du tänker mycket kring detta och jag tror att vi är flera som inte alltid är helt konsekventa i vårt dagliga liv. Trevlig kväll!

Kommentarer inaktiverade.