Food truck med Mathias Dahlgren

Food truck med Mathias Dahlgren

Till hösten kör en food truck med Mathias Dahlgren runt på Stockholms gator, konceptet heter Street food by Diners Club (kortföretaget Diners ligger bakom alltså). I pressmeddelandet står det bland annat att ”tanken med food trucken är att låta särskilt framstående kockar från Norden tolka street food i sin hemstad och erbjuda invånarna en ny unik smakupplevelse till ett bra pris. I Stockholm är det Mathias Dahlgren som tolkar street food på sitt sätt.”

– Min idé bygger på att göra en typ av mat som jag själv är uppväxt med och älskar men, som i princip aldrig serveras längre, tillgänglig för en bredare allmänhet. Mormor Alice mat, fritt tolkad av mig för att fungera i sammanhanget av en food truck 2014. Det blir mat med stark identitet och mycket hjärta, precis som den internationella food truckmaten, men i en svensk tappning, säger Mathias Dahlgren.

Vad blir det av detta då? Svensk street food signerat Mathias Dahlgren. Jag gissar att det har någon koppling till hans rågbrödsbageri Green Rabbit och kopplat till säsongsbetonade råvaror. Annars har jag ingen aning alls och det är säkert inte klart än.

Jag tror att det här kan bli jättebra, Mathias Dahlgren gör aldrig något med ena vänsterhanden. Nu gäller det bara att hålla utkik var den stannar så man hamnar först i kön. Och hoppas att Diners-trucken även tar Amex…

Food trucken kör runt i de nordiska huvudstäderna och här är schemat för dig som vill testa:
26-30 augusti – Henri Alén från restaurang Muru Dining i Helsingfors
2-6 september – Mathias Dahlgren från restaurang Mathias Dahlgren i Stockholm
9-13 september – Victor Wågman och Samuel Nutter från restaurang Bror i Köpenhamn
16-20 september – Even Ramsvik från restaurang Ylajali i Oslo

Vad har du för erfarenhet av food trucks? Och vad tror du om Mathias Dahlgren i en food truck?