Första försöket med corned beef – så blev den

corned-beef

Jag skrev om Reuben Sandwich igår och för att kunna göra en sån måste man ha corned beef, efter 7 dagars rimning och 10 timmar i sous vide på 82 grader är den färdig! Woohoo! 

corned-beef-2

Efter tillagningen med sous vide hade köttbiten dragit ihop sig ordentligt och den hade tappat vätska (som blivit gelé när det kallnat).

corned-beef-3

Jag provade att skära upp några tunna skivor och som du ser på bilden är den lite grå i ytterkantern, kanske hade inte nitritsaltet gått in ordentligt. Nu ska det inte påverka smaken, men det hade ändå varit kul om den varit genomgående röd. En brun och röd köttbit alltså, men hur smakade den? Ja, den smakade salt. Typ. Och så klart lite kryddpeppar, senap, lagerbladssmak och vad jag mer hade i. Visst var det gott, men det blir troligen ännu godare när den ligger i en riktig Reuben Sandwich. Ska försöka göra en antingen imorgon eller på onsdag.

2 svar på ”Första försöket med corned beef – så blev den”

  1. Spännande! Jag tycker att det svårt att hitta ett bra recept/beskrivning på hur man gör en egen corned beef, kan du inte lägga ut en beskrivning av hur du gjorde? Och hur tror du man kan göra om man nu inte har en sovidd hemma?
    /Peter

Kommentarer inaktiverade.