Första gången jag besökte fantastiska Äppelfabriken

Äppelfabriken på Färingsö utanför Stockholm

Äppelträden är som allra finast just nu, tyvärr finns inga såna på vår tomt hemma. Men jag behöver inte vara ledsen för det, man kan ju åka till Äppelfabriken på Färingsö utanför Stockholm och det var vad vi gjorde för någon vecka sen. Långt, långt ute på Färingsö ligger musteriet Äppelfabriken som har ett underbart kafé med stort fokus på äpplen, så klart.

Äppelpaj från Äppelfabriken

Jag började med en räkmacka till lunch (bild överst i detta inlägg) innan jag bekantade mig med denna godsak, en helt fantastisk äppelpaj! Krämig, syrlig och söt äppelfyllning och underbar, frasig skorpa på toppen – det kan vara den bästa äppelpajen jag har ätit nånsin.

Trädgården i Äppelfabrikens kafé

Det allra bästa är ändå att man sitter i en vanlig trädgård när man fikar på Äppelfabriken och det är verkligen helt tyst (förutom de andra kafégästerna så klart), om du inte varit där än så rekommenderar jag verkligen ett besök. Har du dessutom egna äppelträd så kan du få det pressat till must här!

Jag kommer skriva lite mer om detta sköna ställe snart eftersom att jag fått hem ett recensionsexemplar av boken med samma namn som stället.

Vad tycker du om Äppelfabriken?

Ett svar på ”Första gången jag besökte fantastiska Äppelfabriken”

Kommentarer inaktiverade.