skriva-kokbok-pa-max

Här sitter jag nu, på Max uteservering i Solna (nej, jag är varken sponsrad av Max eller Solna stad…) och skriver ett blogginlägg om de första sidorna i min kokbok. Jag vet inte om du minns, men i somras berättade jag att jag påbörjat en bok om blekingsk mat och under hösten har jag spånat idéer och börjat med ordentlig research. Idag skedde ett nytt genombrott för mig, de första sidorna har börjat ta form och det är inledningen och ett kapitel som har arbetsnamnet ”Vad är blekingsk mat?”, två grundpelare i boken och därför väldigt viktiga. Utöver det har jag ett skelett med beståndsdelarna i boken och ett ungefärligt hum om hur många sidor den blir i slutändan.

Researchen sker nu genom en massa telefonsamtal med släktingar till mig och personer i Blekinge med någon koppling till mat och dryck, det finns många stenar jag måste vända på för att få ut det allra mesta.

Att skriva en kokbok kan vara bland det mest utmanande jag gjort på mycket länge, det är lite annat att producera en bok på cirka 200 sidor som folk ska betala för än att snyta ihop ett blogginlägg om bästa hamburgaren i Stockholm som folk dessutom läser helt utan kostnad.

Vad skulle du vilja skriva en kokbok om?

PS. Vill du bli uppdaterad om framsteg med kokboken och samtidigt bli en av de första som får läsa den? Ge mig bara din mejladress på sidan där man även skriver upp sig för mina nyhetsbrev.