Guide till bokrean för en matnörd

Jag är inte superexalterad över bokrean om jag ska vara ärlig, det finns en anledning till att många av böckerna just lyfts fram när det är rea. Om du däremot bläddrar igenom de digitala reabackarna, så kan du hitta några fynd och här kommer mina favoriter på årets bokrea.

Mitt urval i denna text är från Akademibokhandeln, Bokus och Adlibris, det finns säkert andra bokaffärer/kedjor med andra listor också.

Efter att ha scannat igenom listorna från bokhandlarna jag nämnt här ovan fick jag fram fyra måsteköp för dig som gillar mat.

Om jag var din hemmafru av Lotta Lundgren

Alltid intressanta Lotta Lundgrens debutbok som jag faktiskt inte kommit över än, kanske är det dags på årets bokrea. Finns hos Akademibokhandeln

Oui, chef av Marcus Samuelsson

En annan bok jag inte kommit över än är Marcus Samuelssons biografi där man får läsa om hur mycket hans mormor Helga betytt för hans kokkonst, om tiden i de franska köken och hur han hamnade där han är idag. Finns hos Bokus.

Oaxen julbord : klassisk julmat av Magnus Ek

Den här boken har jag faktiskt i min bokhylla, en underbar kokbok med klassiska rätter i Magnus Eks tappning. Finns hos Adlibris och Bokus.

Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià av Ferran Adriá

Mannen bakom El Bulli ligger bakom denna bok som förmodligen innehåller recept och inspiration för dig som har något lägre ambitioner än Adrià själv. Finns hos Adlibris.

Vilka böcker kommer du köpa på årets bokrea?

Ett svar på ”Guide till bokrean för en matnörd”

Kommentarer inaktiverade.