Hallonsmoothie-recept som är superenkelt

Hallonsmoothie i ett glas med sugrör

Gillar du också smoothies? För mig är det en personlig favorit och något jag försöker göra varje helg till frukosten. Min hallonsmoothie är den absoluta favoriten hos mig och jag använder bara tre ingredienser för att få den smaken jag vill ha och nej, jag använder inget socker eller andra sötningsmedel.

Grunden i min smoothie är vanlig mild yoghurt med runt 3 procent fetthalt och sen har jag också i färsk banan (helst fairtrade eller schysst på annat sätt) och frysta hallon.

Mixer från Vitamix

Först bryter jag bananen (som jag skalat så klart…) i tre delar och lägger den i blenderns behållare, fyller på med yoghurt (kanske 2-3 deciliter) och sist frysta hallon (lite mer än en handfull). Sen är det bara att mixa till den konsistensen man vill ha. Det tog mindre än en minut från start tills att den hamnade i glaset redo att dricka! Vill du göra smoothie till flera personer multiplicerar du bara ingredienserna med antalet personer.

Prova även mitt recept på hallonmilkshake när du ändå är igång. Och kanske vill du också läsa lite om blendern jag testar hemma för tillfället.

Gillar du smoothies? Vad brukar du unna dig när det är helgfrukost?