Hamburgaren på Oljebaren

Många pratar om hamburgaren på Oljebaren i Stockholm och därför var jag bara tvungen att prova den.

Oljebaren ligger på Torsgatan 48B i Vasastan, nära tunnelbanastation St. Eriksplan (uppgång Torsgatan). På restaurangens hemsida kan man läsa att Oljebaren drivs och ägs som ett familjeföretag. Namnet Oljebaren kommer från deras kärlek till olivolja och innan man får in maten serveras farlig god focaccia som man doppar i god olja.

Det var inte första gången jag åt hamburgaren på Oljebaren, jag var där för lite mer än två år sedan men då var det ett helt annat koncept. Kommer inte ihåg supermycket, men då var hamburgaren garnerad med allt för intensiv dijon-dressing.

Hamburgare anno 2013 består av kött från ”gotländsk Simgus-ko (Ejmunds gård), vårt eget bröd, egensaltat och grillat bacon (Rocklunda), hemrörd hamburgersås och vällagrad Gruyère-ost. Serveras med handskurna pommes och coleslaw”.

Hamburgaren på Oljebaren

Väl inne på bordet såg hamburgaren riktigt god ut, det enda minuset var lite väl stekt bacon i ändarna. Brödet var saftigt, med bra textur som höll ihop bra trots rätt mycket dressing. Köttet var stekt medium-rare och smakade precis som det skulle, Gruyére-ostens intensitet fanns där utan att ta över för mycket.

Sammanfattningsvis är Oljebarens hamburgare riktigt bra, men lite dyr. 189 kronor är typ 70 spänn mer än till exempel Flippin’ Burgers (dock så får du beställa pommes vid sidan om på Flippin’) och så bra är den inte. Du får bra bröd, saftigt kött, bacon, härlig Gruyére och en god dressing. Det enda jag har att invända mot är storleken, i min värld är den lite för liten.

8 svar på ”Hamburgare på Oljebaren”

 1. Skillnaden är väl att man dessutom får coleslaw och pommes frites på köpet. Dessutom det ”farlig(t) god focaccia som man doppar i olivolja”. Jag betalar gärna 70 spänn extra för dubbelfriterad pommes frites (som det är som jag förstått saken rätt), coleslaw och någonting farligt gott.

  En Flippin’ + pommes blir 160 spänn.

   1. Jag förstår. Tycker fortfarande dock att jämförelsen är väldigt vilseledande för de som inte vet.

 2. De gånger jag ätit där är det bränd på utsidan och rå inuti. Inte medium rare! Allt för små burgare. Ej godkänd dock bra pommes.

 3. Bra recension. Burgaren mindre vid första ögonkastet men mättande. Man kan beställa dubbel om så önskas. God och saftig burgare och gott bröd. Smart konscept med en blandning av Max och fina lokaler. Rekommenderas.

 4. Så bra är den… Inte!

  Beställde en högrevsburgare med whiskeycheddar.
  Det jag fick in på bordet var en rå hamburgare med stekyta. Påpekade och fick in samma hamburgare fast med lite extra ost som döljer mitt egna skär. Denna gång har den svettats lite men fortfarande lika rå i mitten. Får den utbytt mot en ny som är genomstekt med rött i mitten dvs medium. Dock är det en helt vanlig hamburgare som inte är mald på högrev enligt menyn jag beställt ifrån. Det är tyvärr inget ställe jag kommer gå till eller rekommendera, framförallt eftersom jag inte fick den hamburgare jag beställde och eftersom dom försöker lura oss kunder på köttet. Kan dock tillägga att pommes fritesen är grymt goda så är du ute efter en rå hamburgare med supergoda pommes så är det rätt ställe att äta på. Glad sommar 2016 Oljebaren

Kommentarer inaktiverade.