Hamburgare från Rockin Burgers & Shakes i Bromma

Rockin Burgers i Bromma serverar Stockholms sämsta hamburgare. Mitt besök på Rockin Burgers är något jag allra helst vill glömma.

Vad som bara skulle bli en enkel hamburgare på Rockin Burgers & Shakes i Bromma blev till slut något mycket större. Jag tror att jag hittat Stockholms sämsta hamburgare, och jag ska förklara varför.

Rockin Burgers & Shakes i Bromma
Så här trevligt ser det ut på Rockin Burgers & Shakes som ligger i gallerian Bromma Blocks. Inredningen är en flört med 1950-talet och amerikanska diners, lite som Lily’s Burger i Hornsbergs strand.

Mitt besök på Rockin Burgers började gå snett rätt så tidigt, redan när jag beställde faktiskt. Hamburgerhakets meny innehåller diverse olika hamburgare, från klassisk hamburgare och cheeseburgare till lite mer ”crazy” varianter med bland annat stekt ägg på. Eftersom det var mitt första besök ville jag ha en cheeseburgare, 95 kronor inklusive pommes frites. Förutom köttpuck, bröd och ost var det majonnäs och lite grönsaker på hamburgaren.

Lite snällt frågade jag om jag kunde få en annan dressing istället för majonnäs och jag fastnade för en chilidressing. Det ville han i kassan ha 30 kronor extra för eftersom det då blev en Hot burger (tror den hette så) som också innehöll jalapenos (som jag inte ville ha). Jag tycker det var lite snålt av honom att vilja ha 30 kronor extra för en annan sås, så snåljåpen i mig hoppade över det. Efter mig kom några polare till snubben i kassan, som jag hädanefter refererar till som Chefen, och lite senare det skulle bli extra intressant med den vetskapen.

Hungrig som en varg satte jag mig och väntade med min fru som käkade en räkmacka från ett annat ställe i food courten. Efter drygt 10 minuter gick jag fram till disken och började vänta, tänkte att den där ”vänte-pucken” skulle börja blinka när som helst, och jag ville spana in hur de jobbar på Rockin Burgers.

Det tog en väldig tid för min hamburgare trots att det inte var så många kunder denna söndag. Förvisso var det några små missförstånd vid stekbordet, att döma av Chefens irriterade kommentarer till stekpersonalen.

– De där måste göras jävligt bra, hörde jag Chefen utbrista till stekpersonalen.

Det som skulle göras jävligt bra var hamburgarna till hans high fiveande polare, som beställt efter mig och därför tänkte jag att min hamburgare borde komma vilken minut som helst. Så blev inte fallet. När jag väntat 25 minuter hade jag sett hur säkert fem personer som beställt efter mig fått sina hamburgare och jag frågade Chefen om detta. Han förnekade att det var så, att alla får sina hamburgare i turordning (förutom jag då).

Till slut fick jag min hamburgare (med ett nästan smuligt bröd redan innan jag rört den) och tänkte vilken idiot den där Chefen är som ger sina polare hamburgare före andra och ljuger för sina kunder. Spännande att äntligen testa hamburgaren, förväntningarna var vid det här laget verkligen inte höga, men ändå blev jag besviken.

Hamburgare från Rockin Burgers & Shakes i Bromma

Två tuggor in i hamburgaren fick jag kväljningar och hade en grötaktig textur i munnen. Efter att ha kollat in mitten av hamburgaren förstod jag varför. Den bruna färgen på innanmätet tydde på att den var stekt well done, men texturmässigt var det en knappt ljummen sörja (lite som rå ”smet” när man gör pannbiff). Smakmässigt var det grillkrydda, ingen höjdare.

Hamburgare från Rockin Burgers & Shakes i Bromma

Bilden ovan visar hur bra det fantastiskt torra, briocheliknande brödet nästan helt fallit isär.

Sammanfattningsvis så leverade Rockin Burgers & Shakes i Bromma den sämsta hamburgaren jag någonsin ätit. Med råge är det här sämsta hamburgaren i Stockholm, om du får chansen att prova den, gör det för fan inte! Gå hellre till Flippin’ Burgers eller Lily’s Burger, ställen som har koll.

Jag brukar vara väldigt försiktig med att dissa ställen, men Chefens arroganta och otrevliga attityd tillsammans med långsam service och en ärligt talat äcklig hamburgare gör att jag inte kan undvika det. Tyvärr dyker såna här ställen upp när hamburgare blivit så hippt och än en gång får jag det bekräftat att trots att hamburgare ”bara” är en köttpuck mellan två bröd, så är det inte alla som lyckas. Chefen och snubbarna på Rockin Burgers borde jobba med något annat än hamburgare om du frågar mig.

Kvitto från Rockin Burgers & Shakes i Bromma

Mitt kvitto från besöket på Rockin Burgers.

18 svar på ”Hamburgare på Rockin Burgers i Bromma”

 1. Vidrig attityd från ”chefen” – hatar sånt.
  Men lycksökare kommer ju ibland och man hoppas ju bara på att det går åt helvete – snabbt.

 2. Detta kan ju till stor del bero på att de som nu driver stället, drev pizzerian som låg på samma ställe i foodcourten innan Rockin Burgers öppnade…

 3. Önskar att jag läst det här innan jag gjorde samma misstag förra helgen.
  Kan bara hålla med om hur dåligt det var. Min ”burgare” var likadant smetig i mitten, så det verkar vara så de gör sina burgare.

 4. Fy jag åt just en vidrig mer eller mindre bränd burgare där, synd jag inte läst detta innan. Så besviken!

 5. Gjorde samma miss i slutet av sommaren. Helt värdelös kedja. Tog fel på beställningarna, sega i att leverera och det hela var över på nolltid. Nej aldrig mer.

  1. Nej, det var den absolut sämsta burgaren jag någonsin ätit! Kan det vara så att du känner någon av personerna som driver stället eller liknande?

 6. Hejsan mitt namn är Marcus, ny ägare på rockin Välkommen in för att testa våra burgare med mycket nöjda kunder och riktigt god mat!

  Observera att vi gör stans godaste burgare enligt de nya kunderna!

  Välkomna in!

 7. Tror bara att ni mer eller mindre fick ett dåligt bemötande,
  Speciellt du Andreas, då jag fick höra att du ville ha en burgare gratis och det blev lite tråkigt där, därför blev du ledsen och skrev så,
  Obs endast vad jag hörde,

  Men som sagt jag är ny ägare till stället och ni alla är välkomna för god käk!

  1. Tack för din kommentar Marcus.
   Intressant att det är ny ägare på Rockin Burgers, får kanske testa det igen.
   Jag kan säga att du har fått höra en lögn från den som nu sa att jag ville ha en burgare gratis. Det är bara så dumt att jag nästan skrattar, fråga dig varför jag skulle ha velat ha en gratis hamburgare? Som seriös matbloggare betalar jag för min egen mat (undantag när jag blir inbjuden på pressgrejer och liknande så klart) och jag tycker bara det är pinsamt att försöka fixa freebies och liknande bara för att man har en hyfsat stor blogg.

 8. Önskar jag läst detta innan så man hade sluppit en stor besvikelse. 98:- för en burgare som påminner om något som kommit ur en gammal korvkiosk, fast sämre, är inte ok.

  1. Haha det skriker konkurrens hjälp här!
   Rockins burgare är bland stans godaste burgare och har aldrig fått onda kommentarer.
   Hur gamla ägaren hanterade sina kunder och burgare har jag ingen aning om men det jag vet är att rockins burgare har endast haft goda kommentarer sedan aug 14 tills nu.

  1. Hej Marcus! Jag kommer inte ta bort det här inlägget. Via mejl har du försökt få mig att ta bort detta och du har tidigare skrivit några tvivelaktiga kommentarer här.

Kommentarer inaktiverade.