Så smakar nya Haupt Lakrits

Burkar från Haupt Lakrits

Jag träffade nya svenska lakritsmärket på Formex-mässan förra helgen och jag fick även med mig några burkar för att testa ordentligt hemma.

Det första som slog mig när jag såg Haupt Lakrits burkar var hur snyggt förpackade lakritsen var, en metallburk med snäpplock och tydlig etikett, fick en lyxigare känsla än av en påse turkisk peppar eller liknande.

Söt från Haupt Lakrits

Först ut av det svarta godiset var burken med etiketten Söt, en sötlakrits utan krusiduller. Själva lakritsbiten hade lite knottrig textur, den doftade lakrits och lite sött. Första smaken av Söt var diskret mint, innan ordentlig, söt lakritssmak kom stormande i munnen. Lakritssmaken stannade kvar länge i munnen.

Salt från Haupt Lakrits

Salt var lite mjukare och inte lika knottriga som Söt var. Doften var också helt annorlunda, salt och svagt av vinbär. Smakmässigt var det stor skillnad med kraftig lakritssmak som rundats av med lite salt. Salt var något mindre sötma än Söt och lite syrlig, tycker dock att den kunde varit lite saltare ändå.

Chok från Haupt Lakrits

Chok var en helt annan lakrits än de tidigare i testet, sötlakrits rullad i mjölkchoklad som sedan rullats i lakritspulver. Chok luktade choklad snarare än lakrits trots att den rullats i lakritspulver. Mjölkchokladen fungerade bra med lakritsen och det blev lite smak av mint, choklad och lakrits. En väldigt snäll lakritssmak, och väldigt god!

Vad har du för förhållande till lakrits? Jag har lyckats övertyga mina smaklökar om lakritsens förträfflighet, men det var inte länge sedan jag skydde den mer än pesten.

Tre sorters lakrits från Haupt Lakrits

Ett svar på ”Så smakar nya Haupt Lakrits”

Kommentarer inaktiverade.