Hetaste hamburgerhaket i Stockholm – Bun Meat Bun

Dubbel bunburger från Bun Meat Bun

För några månader sedan berättade jag om ambitiösa Bun Meat Bun i Farsta Strand, som drivs av Stefan Falk och Mattias Wall. Tyvärr hade deras lokal problem med ventilationen (för övrigt ett vanligt problem när man öppnar hamburgerhak) och därför sköts premiären några månader framåt. Nu har Bun Meat Bun äntligen slagit upp portarna och jag var där några dagar innan de öppnade.

Bun Meat Bun i Farsta Strand

Ena halvan av Bun Meat Bun, Stefan Falk, redo vid brödrostningsmaskinen.

Bun Meat Bun i Farsta Strand

Mattias Wall är andra halvan av Bun Meat Bun och han hade hand om stekbordet när jag var där.

Meny på Bun Meat Bun

Bun Meat Buns meny, avskalad, precis som det ska vara på ett bra hamburgerhak.

Dubbel bunburger från Bun Meat Bun

Jag valde en dubbel cheeseburgare, eller Bunburger som Bun Meat Bun kallar sin signaturburgare. Snygg uppläggning som för mina tankar till Shake Shack i USA och det är vad jag förstår en av Stefan och Mattias förebilder.

Dubbel bunburger från Bun Meat Bun

Mellan brödet hittade jag dubbla köttpuckar, ost, tomat, dressing och sallat. Skorpan på köttet var riktigt bra med en fin nötighet, det enda negativa var något för mycket salt (ett inkörningsproblem gissar jag). Allt som allt var det en fantastisk hamburgare, brödet spelade i samklang med innehållet emellan och jag gillar Bun Meat Buns egen dressing.

I detta snabbmatssegment som jag räknar in Bun Meat Bun i finns det några konkurrenter, Flippin’ Burgers, Phil’s Burger, Lily’s Burger och Svenska Hamburgerköket. Hur står sig då Bun Meat Bun i konkurrensen? Väldigt bra, deras hamburgare är bättre än Lily’s Burger, Phil’s Burger och Svenska Hamburgerköket. Är Bun Meat Bun bättre än Flippin’ Burgers då? Jag kan faktiskt inte avgöra det eftersom att det är olika hamburgare även om det är inom samma prissegment, framför allt skiljer sig brödet och köttet. Jag vet dock en sak, tillsammans med Phil’s Burger är Bun Meat Bun vårens hetaste hamburgerhak i Stockholm och ett ställe du måste besöka om du ska vara relevant i diskussioner om hamburgare.

Bun Meat Bun ligger på Brattforsgatan 19 i Farsta och det ligger precis bredvid pendeltågsstationen och tunnelbanan, vilket gör att det är lätt att ta sig dit även för utsocknes.

2 svar på ”Hetaste hamburgerhaket i Stockholm – Bun Meat Bun”

Kommentarer inaktiverade.