Highland Park Odin – mina tankar om denna whisky

Highland Park Odin

Highland Park Odin är fjärde och sista whiskyn i Orkney-destilleriets serie Valhalla Collection (tidigare släppta i serien är Thor, Loki och Freya) som börjar säljas på Systembolaget 6 mars, jag fick hem en liten flaska för prov redan tidigare den här veckan.

Highland Park Odin består av single malt-whisky lagrad i 16 år och den är riktigt stark vad gäller alkohol (hela 55,8%). Jag tog fram ett av mina Riedel-glas avsedda för whisky och började prova.

Odin doftar riktigt kraftigt med mycket rosttoner, russin rök, mandel och lite kanel, min referens i detta fall (Highland Park Svein) doftade sockerdricka i jämförelse. Smakmässigt känner jag mycket nötter, ekfat och torkad frukt. Smaken sitter kvar länge och det är rök (åt tobakshållet…) tillsammans med kanel och frukt som jag känner av mest.

Självklart är Highland Park Odin en riktigt bra whisky (vore konstigt annars) och den passar dig som vill ha en kraftig whisky som samtidigt har sötma och fruktighet.

Från 6 mars kan du beställa Highland Park Odin (artikelnummer 10420) och den kostar 1 899 kronor per flaska.