Helgen är snart över, men innan dess ska jag servera dig första delen av mina helglänkar. Tanken är helt enkelt att tipsa om inspirerande och intressant läsning som relaterar till mat. Denna vecka är det mycket svenskt bland länkarna. Och du, kom gärna med egna länktips i kommentarerna.

Veckans första tips är en annan bloggs länktips, nämligen Matgeek-Johan som kallar det för Veckans länkkärlek. Varje vecka serverar han intressanta länkar som jag ofta har missat, han har en lite annorlunda approach än vad jag har även om jag inte riktigt kan sätta fingret på det. Missa inte heller hans och Pickipickis nya podcast om mat och du har väl hört första avsnittet av min podcast? I första avsnittet har jag intervjuat Jon Widegren från Flippin’ Burgers, nästa avsnitt kommer på onsdag och gäst då är Devi Brunson.

Allt är inte kött i min värld även om många tror det. Jag fastnade för Gröna Skafferiets recept på vegetarisk köttbullspasta, jag gillar den typen av vegetariska recept som inte innehåller något slags quorn/sojakötts-variant.

Först köttbullar, vi vandrar vidare i mellanmjölkssverige med ett tips om hur man enkelt gör den enormt skämmiga, men rätt goda falukorven helt själv. Fantastiska matkoma har ett bra recept på hemmagjord falukorv, lightvarianten av att stoppa egen korv.

Jag älskar hamburgare och det har nog inte gått någon förbi, A Hamburger Today har skrivit en riktigt nördig artikel, Smashed burgers vs smashing burgers. Läs! En av mina favoritsajter utanför matvärlden är Mashable och denna vecka serverades jag bildspelet 10 Classic Movie Moments Served with Cheeseburgers. Humor.

Under veckan som kommer hoppas jag kunna bjuda på den helt nya sajten som ska ge bättre översikt och som är snyggare. Och så blir det en del inlägg om favoriten pulled pork och mjölksyrade grönsaker.