Äntligen är In The Kitchens nya sajt uppe, den är responsiv vilket gör att den funkar lika bra i datorn som i mobilen. Nu ska jag bara komma ifatt med allt innehåll också och idag får du några grymma mat- och dryckes-relaterade länkar.

Den här veckan har jag väldigt många länkar och jag har delat upp det i kategorier så att du får en bättre översikt, bra va?

Inspiration och tips

En av mina kommande gäster i podcasten är mexmatskungen Jonas Cramby och han tipsar om hur du gör ännu godare vetetortillas. Appropå snabbmat så har McDonalds i Kanada filmat hur det ser ut i deras ”köttfabriker”, intressant.

Nöjesguiden tipsade om nya snabbmatsstället Sloppy Seconds på Södermalm i Stockholm. En kollega som varit där beskriver det som en fritidsgård för hipsters som serverar drinkar. Det känns som om jag måste dit snart och se vad stället går för. Nöjesguidens Pelle Tamleht skrev ett inlägg om de bästa svenska ätscenerna på film och det är precis sånt som jag vill läsa om. Jag skrev själv ett liknande inlägg i veckan, om Dexter Morgans favoritsmörgås, läs!

Om du gillar whiskey så rekommenderar jag Popits artikel om skotska staden Dufftown, konkreta tips om var du köper billigaste whiskeyn med mera.

Recept

Vegan Ann är en bloggare från Shanghai som kom i kontakt med mig via min andra blogg Kakbloggen.se, hennes Falafel with Tahini Mint Sauce ser riktigt läckra ut. När vi ändå är i veg-träsket så blir jag också sugen på Gröna Skafferiets recept på indisk Daal-soppa, yummie!

Jag är dock en stor karnivor och No Recipes har en pasta som påminner om vår svenska köttfärssås, men ändå inte. Smitten Kitchen ger alltid läckra bilder och recept, senaste veckan var inget undantag. Deras pajer med pancetta, vita bönor och mangold får mig att vilja springa till köket.

Öl-relaterat

Jag provade massa julöl på Tennstopet i tisdags och du kan även läsa några snabba omdömen om du vill. Portersteken har hela listan med årets julöl och 15 november är dagen då du ska skynda till Systembolaget. 1 december sker ett annat intressant släpp och där har Portersteken hunnit prova alla utom en.

Missa inte heller mina länktips från några veckor sedan.