Inspirerande länkar om mat

Hoppas din helg varit bra hittills med lite matlagning och skön ledighet, här kommer lite inspirerande länkar till dig.

Har du missat SVT:s nya program Historieätarna med Erik Haag och Lotta Lundgren? Jag har tyvärr inte hunnit se det, men det ska jag göra så snabbt jag kan. Programmet är en svensk version av BBC:s Supersizers Go som handlar om hur man åt under olika epoker. I första avsnittet är temat 1600-tal och redan nu kan jag föreställa mig vilka vidrigheter och godsaker som man tvingades äta.

Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i stormaktstiden. Det blir öl till frukost, tupphuvud till lunch och en häxbränning lagom till mellanmålet. Stormaktskock: Magnus Nilsson.

Bake My Day-Mattias träffade Erik Haag och Lotta Lundgren i veckan, läs gärna hans intervju med dem.

Tydligen är det Thanksgiving runt hörnet och om du hämtat dig från Halloween så är det dags att ladda om. 101 Cookbooks har samlat ett gäng med recept kopplat till Thanksgiving.

Nästa gång jag bjuder hem på middag så ska jag definitivt baka Cloverleaf Dinner Rolls, ett härligt brytbröd som jag tänkte servera med brynt smör eller kanske lite Västerbottensost-smör. Hmmmm, vi får helt enkelt se vad det blir.

Jag fullkomligt avgudar Julia Childs matlagning och gillar bilderna som Från sött till salt tagit när hon lagade boeuf Bourguignon. Just nu läser jag lite franska och målet är att kunna laga mat från kokböcker på franska om ett år eller så.

När jag skriver detta har jag en Texas Chili på spisen och igår invigde jag min köttkvarn med att göra hamburgare. Och appropå hamburgare så är det Bun Meat Bun nästa söndag och jag ska självklart dit.

Har du några inspirerande länkar att dela med dig av?