Jakten efter cronuten

Cronut

Cronuts är det mesta hajpade bakverket på flera år, hybriden mellan croissant och donut har fått New York-borna att köa i timtal. Plötsligt känns köerna till Flippin’ Burgers löjliga i jämförelse.

Jag har ingen särskild kärlek till varken croissanter eller donuts, men jag känner att jag bara måste uppleva fenomenet cronut. I flera månader har jag väntat på att åka över till New York för att kunna köpa en liten cronut och i veckan ska det ske. Lustigt nog ligger vårt hotell bara någon kilometer från cronut-bageriet i Soho.

Kanske är jag helt sjuk, men jag planerar att stå i kön utanför Dominic Ansels bageri 05.50 på torsdag morgon. Enligt bageriets hemsida ska man ställa sig i kön två timmar innan det öppnar för att vara säker på att köpa en cronut innan de tar slut för dagen. I normala fall brukar jag lida av jetlag när jag åker till USA, men denna gång kanske det kan spela mig i händerna.

Hur det än går med min jakt på en cronut så lovar jag dig att rapportera lite från spektaklet i kön. Och självklart blir det en del annat kul från New York också, har fått massa grymma tips från flera personer Stockholms krogvärld.

UPPDATERING: Läs min cronut-recension.

Vad har du för New York-favoriter?

Foto av ccho med licensen CC BY-NC-ND 2.0.

10 svar på ”Jakten efter cronuten”

  1. En Shackburger med fries och Peanut butter shake är väl värt de 40 minutrarna i kö till Shake Shack – och ska du ändå köa till Dominic Ansel så är det väl lika bra att fortsätta 🙂 Eataly mitt över 5 Ave från Madison Square Park var rätt trevligt, men lite för stimmigt. För övrigt finns det ju hur många spännande alternativ som helst…

  2. hehe, alla har vi tips på new york. mina två favoriter är rye i williamsburg, beställ in en pitcher med old fashion innan maten. sen så är det west village pärlan Hudson Clearwater, alltid fullt men det går lika bra att sitta i baren och då får man alltid plats nästan, samt att man kan prata lite med de trevliga bartendrarna. http://www.hudsonclearwater.com/

    timme för timme-rapportering från kön! tack!

  3. ShakeSchack burgare är urgoda och likaså Cronuts. Det senare både till frukost och till ett litet tilltugg till ett glas champagne eller vin senare pa dagen. Då uppskurna i små bitar.

Kommentarer inaktiverade.