Vegoburgare

Jag vill hitta den ultimata vegoburgaren och nu har jag kommit en bit på väg. Det jag funderat mest på är vad en bra vegoburgare är och jag har valt riktning.

I den stora djungeln med recept på vegetariska hamburgare/vegoburgare hittar vi bland annat hamburgare baserade på bönor, quornfärs, sojafärs, portobellosvamp, linser, potatis, ost, kikärtor (typ falafel alltså) och nötter. För att övertyga ännu fler köttätare om att det faktiskt är väldigt gott även med vegetarisk mat så kommer jag att välja den mer traditionella vägen.

Den ultimata vegoburgaren enligt mig ska vara till utseendet lik sin släkting som består av kött. Jag kommer testlaga tio olika recept som jag hittat på nätet och de flesta recepten skiljer sig mycket från de andra. När jag går i mål med detta projektet vet jag inte, men jag hoppas innan sommaren börjare på riktigt så att jag kan ge dig ett alternativ på grillen.

Jag tänkte servera mina hemmagjorda vegoburgare i Flippin’ Burgers-bröd med In-N-Out-dressing, ost och sallat.

Vad gäller vegoburgare på restauranger så är det svårt att veta var jag ska börja, men jag blir glad av att höra snubbarna på restaurangen Moto i Chicago (som jag för övrigt ska äta på i höst) prata om hur de har gjort.

Ge mig gärna dina tips på vegoburgare i kommentarerna.

17 svar på ”Jakten på ultimata vegoburgaren”

   1. Finns inga bra. Varit vego i 22 år. Bara ätit någon bra vegburgare i USA typ, på Kate’s i NYC. I Stockholm är BO och Flippin’ asdåliga. Det sorgliga är att Max vegburgare typ är den godaste och den är ju medioker.

 1. Jag personligen är på jakt efter de ultimata veganburgarna. Pluralis eftersom det bästa med hamburgare är att det går att variera så mycket. Till min stora förvåning hade ICA:s tidning Buffé med veganburgare nyligen:

  http://www.ica.se/recept/mexikanska-bonburgare-med-basilikaguacamole-716437/
  http://www.ica.se/recept/thai-tofuburgare-med-sweet-chilisallad-716438/

  Jag har testat den första och var mycket nöjd. I samma nummer hade de även med tre lakto-ovo-vegetariska burgare.

 2. Bra projekt! En basingrediens du kan lägga till listan är mathavre. När den är kokad kan man mixa cirka hälften med med övriga ingredienser man valt, och sedan lägga i övriga tillsammans med ströbröd och röra ihop.

 3. Ska vi tro att Andreas har givit upp hoppet om den ultimata vegoburgaren vid det här laget? Nu på torsdag släpper MAX tre nya vegoburgare, det kanske är nå´t?

Kommentarer inaktiverade.