Jeremiah Weed

Jeremiah Weed är en whiskybaserad drink på flaska som jag provade nu på sensommaren. Jag antar att drycken försöker vara en hipstervariant av alkoläsk med burkglaset och vilda västern-typografin.

Nu är det yttre inte speciellt viktigt, det viktiga är ju faktiskt smaken och jag har provat båda sorterna av Jeremiah Weed. Den första jag provade heter Sour Mash och den har smak av, ja, jag vet inte riktigt vad. Smaken är lite som om du har de några söta lösgodisbitar kvar i en påse och sen löser upp det i kokande vatten innan du blandar det med whisky och slutligen kolsyrar det. Du kanske gissade att jag inte gillar Jeremiah Weed Sour Mash ? Ja, det var en bra gissning, men den andra sorten smakar betydligt bättre.

Jeremiah Weed Ginger har en härlig smak av ingefära och i brist på min favorit Bundaberg Ginger Beer så är den ett bra val när det är riktigt varmt ute. Den är rätt söt, men ingefäran räddar upp det bra tycker jag.

Jeremiah Weed Ginger finns i Systembolagets ordinarie sortiment och Sour Mash finns i beställningssortimentet.