Texmexupptäcksresenären Jonas Cramby har precis släppt sin första kokbok (han har en till på gång sägs det), Texmex från grunden och ikväll hade han ”releasefest” för den. Självklart stod Crambys polare från El Taco Truck för cateringen. Mer om boken och maten efter hoppet.

Jag ska inte tråka ut er med massa jidder, ”releasefester” (tror det kallas så…) är som sådana brukar vara, lite mingel och man försöker stressa runt för att i alla fall växla några ord med några man råkar känna där. Boken såldes till specialpris och det bjöds på schysta tacos, öl och vodka i mängder (sic!).

För kvällen bjöd El Taco Truck på två olika tacos, en med chili på högrev (med creme fraiche, koriander/silverlök, inlagd rödlök och lime) och den andra var pulled pork (med guacamole, koriander/silverlök, inlagd morot och lime). På bilden är det chilitacon, riktigt god, men rödlöken var lite anonym om jag ska plocka fram något negativt.

Det här är pulled pork-tacon och så här viker man ihop kalaset. De rosa glasen var shotglas till vodkan…

Det här är Lasse, han har häftiga handskar och jobbar annars på Dagens Nyheter.

Det var väldigt lång kö till maten, inte konstigt med tanke på hur god den var.

Åt han bara mat utan att prata med Jonas Cramby? kanske du frågar dig. Jag hann rycka tag i Cramby för ett kort samtal, men det var ju huggsexa om honom. Det verkar dock som om att ni kommer kunna höra Cramby i In the kitchens podcast inom en snar framtid.

Så här ser boken ut, de läckra bilderna är tagna av Roland Persson. Blir nog läsning av den från pärm till pärm i natt.

Jag har inte testlagat något av recepten än, men det blir nog några rätter till helgen tror jag. Om du vill köpa boken Texmex från grunden av Jonas Cramby finns den på Adlibris.

Bild från Jonas Crambys Instagram-konto (hoppas han inte blir arg att jag knyckt bilden…), Jonas i mitten flankad av El Taco Truck-snubbarna om du har dålig koll.

Ett svar på ”Texmex från grunden av Jonas Cramby och El Taco Truck”

Kommentarer inaktiverade.