god-jul-2014

Idag är det julafton och då vill jag hälsa alla mina vänner och läsare en god jul, hoppas ni får riktigt bra julmat också.

För egen del är det inte helt 100, gårdagen spenderades på sjukhus med misstänkt blindtarm (de hittade inget), och därför hann jag inte riktigt med julspurten. Gick allt åt helvete då? Nej! Jag har världens bästa fru som fixade köttbullarna, revbenen, massa andra saker, plus att hon körde mig fram och tillbaka till sjukhuset!

Recept på Gingerbread latte

För en ännu juligare start på dagen tipsar jag dig om att göra pepparkakslatte (gingerbread latte), det är enkelt och går att göra med saker du troligen har hemma.

lussekatt-milkshake-4

Vill du ha lite mer dessertkänsla kan en pepparkaksmilkshake eller lussekattsmilkshake funka bra. Min tanke var att ta fram en risgrynsgrötsmilkshake, men den tanken grusades pga sjukhusbesöket…

pepparkaks-popcorn

För den där överdosen jul kan du dessutom göra pepparkakspopcorn!

Prova det här, så är du redo för julbordet (eller så mätt att du inte orkar äta julbord…). Vad är din favorit när det kommer till julmat?

PS. Undrar du över bilden i det här inlägget? Den är från mina test av min nya YouTube-kanal som jag kommer släppa snart, min tanke är att ge dig alla min recept även som video framöver. Vad skulle du vilja se?