Snabbesök på nya K-Märkt Garnisonen

lunch-k-markt-garnisonen

För några månader sen intervjuade jag Jens Dolk i min podcast och då berättade han om planerna med jättelokalen på Garnisonen (jättebyggnad som byggdes för att husera statliga verk typ på 1960-70-talet) i Stockholm. Nu har restaurangen han snackat om öppnat och den heter K-Märkt, namnet är från att hela Garnisonen är K-Märkt. Som standard kör man luncher, med konceptet lite schysstare buffé och man kör också eventverksamhet.

bakelser-k-markt-garnisonen-2

I samband med att jag var på hamburger-SM några meter bredvid (berättade om det mer i inlägget Vinnaren av hamburger-SM 2014) sprang jag in en snabbis och snackade lite med Jens Dolk om hur det har gått första veckan. Det hade varit enormt tryck sa han (vilket i och för sig alla nyöppnade restauranger säger, men det kändes äkta) och samtidigt visade han mig runt i restaurangen. Det jag gillade mest var att man kan titta in i köket, in i bageriet eller för den delen patisseriet där Daniel Roos gör konstnärliga och smakrika bakelser.

bakelser-k-markt-garnisonen

Väldigt fina saker! Jag var mer sugen på att köpa med mig några kanelbullar, men tyvärr körde de inte sötebröd första veckan på K-Märkt.

fika-vid-datorn

Det blev till slut några såna här som jag köpte med till jobbet. En fantastisk mördegsbotten med saltkolakräm i botten där jag hittade krispiga kulor doppade i choklad, ovanpå det låg en chokladganache med lite havssalt på toppen. Den kanske bästa fikan jag haft på jobbet nånsin! Om du tänker dig grundkonceptet med chokladbiten Twix och sedan att en av världens bästa konditorer bryter ner beståndsdelarna för sig, ut kommer då denna dröm.