KFC kommer till Sverige

Nu är det klart att snabbmatskedjan KFC kommer till Sverige, vet inte om jag jublar direkt då det inte är någon smaksensation där, men samtidigt är det bra med ytterligare konkurrens inom svenska snabbmatssektorn.

I pressmeddelandet läser jag att KFC är världens största restaurangkedja inom kycklingsegmentet med över 19 000 restauranger i över 112 länder. Senaste åren har vi kraftigt ökat vår kycklingkonsumtion i Sverige och det är kanske inte helt oväntat att en etablering av KFC skulle ske snart. Vad jag vet har KFC tidigare gjort försök i Sverige, men det lyckades inte så bra.


En något yngre Andreas Ivarsson, några år före In The Kitchen.

Min första erfarenhet av KFC fick jag 2009 när jag och min kompis Johannes åkte runt i amerikanska södern och östkusten under fem veckor. När vi var i Kentucky var vi bara tvungna att testa Kentucky Fried Chicken. Smakupplevelsen var hemsk och sedan dess har jag knappt ätit där någon gång alls, för hur jävla gott är friterad kyckling? Nej, bättre med grillad i så fall (vilket även finns på KFC:s meny).

Jag hade hellre velat se Shake Shack, In-N-Out Burger eller Dairy Queen i Sverige. En hamburgerkedja som kommer snart är Carl’s Jr och det kan bli bra, bättre än existerande hamburgerkedjor i Sverige i alla fall.

Hur många KFC-restauranger som ska öppna eller var är än så länge oklart.

Vad tycker du om KFC?
Vilken snabbmatskedja skulle du vilja se i Sverige?

21 svar på ”KFC kommer till Sverige”

 1. En riktigt bra texmex saknas faktiskt i den svenska snabbmatsvärlden, vilket egentligen är konstigt, så jäkla mycket Santa Maria-kryddat som folk slafsar i sig varje fredag.

 2. Nej, nej och nej.*gäsp*. Sverige har nog med amerikansk skräpmat. Jag är redan heligt förbannad på alla pappersförpackningar från diverse snabbmatskedjor som folk slänger efter sig. Nä, tacka vet jag institutioner som ’strömmingsluckan’ i Gbg och vid slussen i Sthlm!
  Forza husmanskost!!

 3. Det är så sorgligt..Sverige har blivit mini- Usa… bara skräpmat…vart tog den svenska goda och NYTTIGA husmanskosten vägen? Bort med fastfood och fram med Slowfood så lever man längre och lyckligare!!! jag säger också Forza husmanskost!!!

 4. KFC fick inte starta i Sverige förra gången pga hur de behandlade kycklingarna. Jag antar att de bättrat sig? Friterad kyckling är jäkligt gott, min mammas iaf. 🙂 Håller med om att Kfcs är dålig…

 5. Always loved KFC’s coleslaw. (Doubt if ANY of it’s healthy, but…) What about something like Chipotle? I believe they’re TRYING to serve healthy, locally-grown food. Could be wrong. Love TexMex of any kind.

 6. Jag och en kompis undersöka vad det kostade att hit bl.a. Taco Bell.
  Vi upptäckte snart att just de var den dyraste franchise som fanns i världen. Efter man byggt restaurangen och köpt in allt som ska finnas var man tvungen att ha 10 miljoner på fickan.
  Så vi gav upp…

 7. KFC låg på Fridkullagatan i Göteborg för många år sedan. Det stället är numera en pizzeria. Det har kanske aldrig varit en adress man gått till om man vill äta något riktigt gott….

Kommentarer inaktiverade.