Skylten utanför Tennstopet i Stockholm

Nu kan man äta kråkmiddag på Tennstopet i Stockholm och jag hade begett mig dit för att testa det. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det blev ett väldigt intressant restaurangbesök ändå.

Tennstopet är en riktig klassiker i krogstockholm och restaurangen ligger vid Vasaparken. Ända sedan 1972 har man kört kråkmiddag i april och så även i år. Jag lyckades lura med min polare Lasse på detta äventyr. Innan vi börjar kan jag berätta att detta var mitt första riktiga besök på Tennstopet, har tidigare bara varit där på julölsprovning.

När vi kom in möttes vi av garderobiären, eller alltså vi steg rakt in i garderoben och där tvingades vi hänga av oss jackorna. Sen blev vi skickade till den inre matsalen och på väg dit sa vi till kyparen att vi bara skulle bli två på vårt bord eftersom två kompisar hade lämnat sent återbud på grund av sjukdom och att vi därför kunde trycka in två personer till då det var fullbokat. Fick en halvsur kommentar som bemötande på det av den sura gubben till kypare. Okej…

När vi fått in vår dricka (återkommer till den senare) kom en annan, kvinnlig, kypare (trevlig, till skillnad från surgubben) och frågade om vi kunde byta bord med några som satt trångt. Självklart kunde vi det. Lite humor med tanke på att vi erbjöd det redan när vi kom.

Öl och bröd på Tennstopet i Stockholm

Sen kom kvällens vändning. Vi ville självklart äta Tennstopets kråka, men det gick inte eftersom vi tydligen skulle ha förbokat det. Oj då. Vi surade dock inte för det, utan beställde från den ordinarie menyn och drack lite av våra öl istället.

Min vän Lasse på Tennstopet i Stockholm

Lasse valde råbiffen som serverades med rödbetor, kapris, senap, rödlök och lite konjak. Rätt god enligt honom.

Köttbullar från Tennstopet i Stockholm

Tillbehör från Tennstopet i Stockholm

Jag fastnade för köttbullarna som serverades med potatispuré, gräddsås, inlagd gurka och lingon. Det smakade bra tycker jag, men vad är egentligen bra köttbullar?

När det var dags att gå kom kvällens stora överraskning, våra öl kostade 91 riksdaler styck. Hutlöst! Jag har varit med om dyrare öl till och med, men då har det handlat om bättre grejer än St Eriks IPA i halvsunkiga glas.

Sammanfattningsvis så gillade jag inte alls vad Tennstopet levererade; sur personal som inte var mån om mig som gäst, ”charmiga” (eller sunkiga snarare) lokaler, dyr öl i halvsunkiga glas och ingen kråka (kanske lite min miss också i och för sig…).

Lustigt att jag ena veckan kan betala över tusenlappen och vara helnöjd, men nästa vecka betala under 300 kronor och ha en sur eftersmak. För mig handlar det mycket om service och att man får vad man betalar för, men det saknar Tennstopet.

Brasklapp: Ja, jag var lite gnällig ikväll, men det måste man få vara ibland.

3 svar på ”Kråkmiddag på Tennstopet…trodde jag”

  1. Svaret på din fråga om bra köttbullar. De flesta pratar om Prinsen och Grodan på Östermalm men de bästa finner du på Mellanders på dalagatan.

Kommentarer inaktiverade.