Lobster roll från Row 34 i Boston – så smakar den

row-34-boston

Den sista lobster roll jag provade i Boston var också en av de bästa, och den hittade jag på Row 34 i Seaport district.

row-34-boston-1

Row 34 är ett hyfsat nytt ställe som ligger i Seaport District, ungefär Bostons motsvarighet till Hammarby Sjöstad. Jag fick nys om stället från de sköna snubbarna på butiken Ball & Buck. Fisk och skaldjur är Row 34:s specialitet, tillsammans med många kvalitetsöl på fat och lobster roll var anledningen till att jag hade begett mig dit.

row-34-boston-ceviche

Som förrätt valde jag en ceviche på pilgrimsmussla med massa nyfriterade rotfruktschips på toppen. Det är väldigt amerikanskt att köra chips på en ceviche, men vad fasiken, det funkade superbra! Härlig syra och chilihetta i ”såsen” tillsammans med väldigt bra musselkött.

row-34-boston-lobster-roll

Kvällens huvudnummer får garanterat inga extrapoäng för uppläggning, det ser ut lite som om en fyllehungrig kock på en svensk vägkrog skött uppläggningen. Ett berg av chips, coleslaw och en missbildad hoagieroll fylld med hummer. Det är i såna här situationer jag är glad att man även har smak och lukt att tillgå när man bedömer hur bra något är som man äter.

Brödet var ovanligt nog smörstekt, det är inte speciellt vanligt i Boston enligt det jag har upplevt, och det ursäktade den något annorlunda uppläggningen. Hummerköttet var massivt och låg i drivor, lite majonnäs var iblandat och några bitar selleri (som gav lite skön texturbrytning).

Row 34:s lobster roll är utan tvekan den bästa jag åt när jag var i Boston och det är go to-stället när du är i stan nästa gång.