Bloggaren Andreas Ivarsson

Här kommer lite metabloggning om matbloggare, enjoy. För några dagar sedan fick jag en ”award” av Håkan på Recepten.nu, en hyllning av en annan bloggare.

Awarden delas ut till bloggare som man tycker är väldigt bra, men som samtidigt är värda många fler följare. Lite stolt låter jag stafettpinnen gå vidare och ni kan hitta fem av mina favoritet längst ner i inlägget.

När man skickar vidare awarden ska man också svara på några frågor och mina svar kommer här nedan.

Vilken är din favoritmånad på året?

– Juli tror jag. Mest är det nog för att jag fyller år då och så är det den månaden då det börjar bli lite skördeklara grönsaker, samtidigt som man fortfarande kan få tag på färska jordgubbar i Sverige.

Vilken rätt är din favorit?

– Frågar du min sambo så är det utan tvekan hamburgare. Och ja, det är nog den rätten som är min favorit på riktigt. Det är så fantastiskt hur en liten malen köttbit mellan två brödbitar kan varieras i miljoner olika versioner och hur den har påverkat vårt moderna samhälle.

Vad lyssnar du helst på?

– Jag lyssnar inte speciellt mycket på musik, istället är det väldigt mycket podcasts och ljudböcker i mina lurar. När det väl blir musik så är mina favoriter bland annat Fredrik Jonsson och Bruce Springsteen.

Hur ser din drömträdgård ut?

– En väldigt aktuell fråga eftersom att jag just nu kollar på hus tillsammans med min sambo. Jag vill ha massor av odlingsbar yta med grönsaker, örter och bär. Självklart även en hel del fruktträd.

Var skulle du vilja resa nästa gång?

– Tuff fråga. Jag har hela tiden massor av resor planerade i mitt huvud. Nästa resa blir till Amsterdam i mars, men nästa längre skulle jag vilja göra antingen på safari i Afrika eller en roadtrip i New England och sydöstra Kanada.

Vem skulle du vilja ha som middagssällskap för en kväll?

– Min mamma tror jag. Det är så sällan jag träffar henne sedan jag flyttade till Stockholm, det hade varit trevligt att servera henne mat som jag verkligen älskar. Och om du undrar över min pappa så träffar jag nästan honom oftare nu än innan jag flyttade till Stockholm.

Vilket är ditt bästa recept på ett lyckat grillparty?

– Förutom folk jag tycker om väldigt mycket så ska det vara okomplicerad mat som man helst ska kunna plocka med händerna. God öl, gärna humlig ale och en riktigt god äpplepaj.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Mina vandringsskjorts från Kühl som jag köpte på REI i San Diego för två år sedan. Enligt min sambo så bär jag de skjortsen för mycket när det är väder som tillåter.

Vad skulle du vilja bli när du blir stor eller har du nått drömmen?

– Efter att ha funderat en stund så tycker jag nog att jag lever drömmen just nu. Mitt jobb är väldigt kul, så stimulerande arbetsuppgifter att jag ibland frågar mig om det är min hobby. Fritiden spenderar jag ofta med något med koppling till mat, träning eller saker jag läser.

Vad fascinerar dig?

– Att så många personer tror sig ”sitta fast”, de allra flesta kan göra något åt situtationen men stannar inte upp och funderar på hur. En annan grej är att jag tycker allt för få människor ser sig själv i spegeln och frågar sig vad man kan bli bättre på.

In The Kitchen Awards

Heavenly Cupcake
Det är inte bara cupcakes på den här bloggen, mycket variation bland receptet och Danielles rosformade äppelpaj är bara så himla vacker.

Vegoriket
Nystartad blogg av grymt duktiga matbloggaren Mattias Kristiansson. En vegetarisk blogg med bilder som får oss köttätare att skära ned på köttet och äta mer ”grönt”.

Matkoma
En riktigt pragmatisk matblogg om jag får vara tråkig, två småbarnsföräldrar som bloggar om vad de äter. Nej, det är mycket bättre än så, inspirerande recept och jättefina bilder.

Foodjunkies
En blogg av två killar i 25-årsåldern (gissar jag, har absolut inga belägg för det) som skriver mycket om amerikansk mat som chili, hamburgare och tacos.

The Chocolate Box
En underbar blogg om bakning, ruskigt snygga bilder. Ibland har jag misstagit bloggen för att vara amerikansk, ett bra betyg tror jag.

Egentligen skulle jag velat rekommendera Recepten.nu också, men de har ju redan fått priset.

Fyll gärna på med adressen till din blogg i kommentarerna, vill självklart upptäcka den också!

Ett svar på ”Matbloggare får awards”

Kommentarer inaktiverade.